2014. augusztus 7., csütörtök

Karalábéfőzelék paprikában sült tükörtojással

                 A mai ebédben sincs semmi érdekesség, semmi nagyvonalúság , talán csak annyi, hogy a tükörtojásokat paprikaszeletkékben sütöttem meg, de ilyent egy óvodás is tud készíteni.
    Karalábéfőzelék
Hozzávalók: 250 g karalábé, 1 hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evk. liszt, 500 ml házitej, 50 ml olaj, só, bors, pici cukor.
A karalábét megtakarítjuk, megmossuk, tetszés szerint felszeleteljük.
Forró olajban először megdinszteljük az apróra vágott hagymát, aztán a feldarabolt karalábét. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemzölddel, egy pici cukrot is adunk hozzá, majd annyi vizet öntünk rá éppen hogy ellepje és így puhára főzzük.
A lisztet hideg tejjel elkeverjük, rátöltjük a főzelékre és addig főzzük míg jól besűrűsődik.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...