2014. december 25., csütörtök

Diós aszaltszilvás kekszgolyók

    
Az idén karácsonyra több sütit is készítettem. 4 diósbejglit, egy finom rahátos szeletet, egy meggyes pudingkrémest, egy adag mézes puszerlit és ezeket a kekszes golyócskákat. Talán az utóbbinak volt a legnagyobb keletje, mert új volt és érdekes.
    Hozzávalók: 15 szem aszaltszilva, 15 dió. Még: 100 g cukor, 15 evk. víz, 125 g vaj, 4o g tejcsoki, 100 g és 50 g darált dió , 150 g darált keksz.
A szilvákat vízbe áztatjuk, kimagoljuk és mindegyiket  megtöltjük egy-egy egész dióbéllel.
A vízet a cukorral főni tesszük, amikor a cukor sziruppá vált hozzáadjuk  vajat és  addig kavarjuk míg a vaj is felolvad. Tűzről elvéve hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a darált diót meg a darált kekszet. Kihűtjük.
Ha  meghűlt, tenyerünket beolajozzuk, majd kanállal szakítunk a masszából , mindegyik közepébe egy-egy töltött aszaltszilvát szúrunk, gömbbé formáljuk és darált dióba forgatjuk. Felvágás előtt legalább 2 órára mélyhűtőbe tesszük(szebben szeletelhető).


4 megjegyzés:

  1. Szuper kis golyók, nagyon finomak lehetnek! :) Békés, boldog, áldott karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hankka, nagyon kedves vagy!
      Viszontkívánom Nektek is!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...