2016. május 15., vasárnap

Bundás csirkemell murok szósszal, tepsis tulipán krumplival

      
Ezt a finom ebédet tegnap fogyasztottuk, az ünnepre töltöttkáposztát készítettem friss káposztából.
Dióskalácsot is sütöttem, aztán ha már meleg volt a sütő, tepsis burgonya is készült.
Amíg sült a krumpli, addig megsütöttem a húst és megfőztem a murokszószt.
Bundás csirkemell
Hozzávalók: kikloffolt csirkemellszeletek, só, bors, liszt, tojás, zsemlemorzsa és szezámmag, olaj a sütéshez.
Elkészítjük a bundáshúst a szokásos módon.
Murok szósz(sárgarépa szósz)
Hozzávalók: diónyi hagyma, 300 g murok, 1 babérlevél, 500 ml tej, 2 evk. liszt, kevés olaj, só, bors, pici cukor és ecet.
A hagymát apróra vágjuk, a murkot megreszeljük, majd mindkettőt kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a babérlevelet, vízet öntünk rá és puhára pároljuk. Mixerrel pürésítjük, visszatöltjük a lábosba, megszórjuk liszttel, felöntjük hideg tejjel és jól besűrítjük. Ízesítjük sóval, borssal, pici  cukorral meg ecettel.
Tepsis tulipán krumpli
Hozzávalók: krumpli, kukoricadara, fűszerpaprika, só, olaj, sütőppírral bélelt tepsi.
A burgonyát megtakarítjuk, megmossuk, 8-ba vágjuk, de nem teljesen. Megkenjük olajjal, majd sós, fűszerpaprikás puliszkalisztbe forgatjuk, tepsibe sorakoztatjuk, sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...