2017. február 17., péntek

Élesztős csöröge

Az élesztős csöröge csak abban különbözik a fánktól, hogy az előzőbe a többi hozzávaló mellett tejföl és citromhéj is kerül, a fánkot pedig csak szimplán tejjel dagasztjuk. 
Hozzávalók: 25 g friss élesztő, 100 ml langyos tej, 1 evk. cukor, 2 evk. liszt. Még: 500 g finom liszt, 3 evk. cukor, 1 kisk. só, 4 evk. olaj, 4 tojássárga, 4 evk. tejföl, 1 citrom héja.
A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk a szokásos módon.
Langyos helyen, duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, a tésztát deszkára borítjuk, újra átgyúrjuk, sodrófával 1/2 cm vastagságúra kiserítjük, késsel vagy derelyemetszővel téglalapokat vágunk, mindegyik közepét bevagdossuk, kifordítjuk, majd forró olajban sorra kisütjük.
Papírtörlőre szedjük ki, majd ha egy picit hűltek, mindegyiket vaníliás porcukorba forgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...