2017. február 28., kedd

Szalámis, kelttésztás virág

Húshagyókedd. Ma egy sós, kelttésztás finomságot sütöttem. 
Hozzávalók: 25 g friss élesztő, 1 evk. cukor, 100 ml langyos tej, 2 evk. liszt. Még: 500 g nullás liszt, 1 tojás, 1 és fél kisk. só, 4 evk. olaj, 200 ml langyos tej, 400 g szalámi. 1 tojás a lekenéshez  és kevés szezámmag(elhagyható).
A fenti hozzávalókból kelt tésztát gyúrunk a szokásos módon.
Duplájára kelesztjük, azután deszkára borítjuk, újra átgyúrjuk, fél cm vastagságúra kinyújtjuk,pohárral köröket vágunk ki(amekkora a szalámi szeletünk), mindegyik tetejére egy-egy szelet szalámit teszünk.
Félig bevagdossuk, óvatosan feltekerjük, mindegyiket fogpiszkálóval megtűzdeljük, sorra bekenjük őket felvert tojással, a végén pedig szezámmaggal szórjuk  be. A felcsavart virágocskákat 
sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben, szép aranybarnára sütjük.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...