Nekem is van egy kikísérletezett zabpelyhes keksz receptem. Már számtalanszor elkészítettem, nagyon rondák, úgy néznek ki mint valami fasírtok, de ízük mennyei.Szárított gyümölcsös zabpelyhes müzlit szoktam vásárolni ehhez a recepthez. 1 kg -ost, ebben minden van szárított szilva , barack, szőlő, dió, mogyoró és nem is olyan drága.
Hozzávalók 36 darabhoz: 2 érett banán, 500 g gyümölcsös zabpehely, 250 g margarin, 3 tojás, 5 evk. cukor, fél kisk. szódabikarbóna, kevés só, reszelt citromhéj, 2 tasak vanilíapor, kevés fahéj, 5-6 evk. liszt.A banánokat villával megtörjük, hozzáadjuk tojásokat meg a cukrot, jól kikavarjuk , rátöltjük a müzlit majd az olvasztott meleg margarint. Ízesítjük sóval, citromhéjjal, fahéjjal meg vanilíaporral. Ne felejtsük hozzáadni a szódaport is. A végén hozzászítáljuk a lisztet is, jól összekavarjuk és 1 órát állni hagyjuk. Sütőpapíros tepsibe vizes kézzel kis golyókat formálunk, előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütjük.
Szerintem nagyon jól néznek ki, az ízük pedig fenséges lehet 😊
VálaszTörlésKoszonom Katalin draga az ertekelest, mi nagyon szeretjuk kiveve anyukamat aki nem tudja igazan megragni...
TörlésEgyáltalán nem rondák! Sütés után milyen az állaga? Kemény?
VálaszTörlésSutes utan puhak,illatosak, sokaig ugy maradnak mar ha nem fogynak el gyorsan...Koszonom, hogy beneztel Attila draga.
TörlésHasonlít hirtelen ránézésre a fasírtra de azt nem lehet mondani rá hogy ronda.Az íze nagyon finom lehet!
VálaszTörlésA lanyom fonoke is becsapodott, eloszor azt hitte, hogy fasirtok, de nagyon izlett a tobbi kolleganak is. Koszonom Eva draga , hogy beneztel.
VálaszTörlés