2020. június 28., vasárnap

Buggyantott tojás natúr joghurttal és fűszeres vajjal

Ez kérem szépen, egy nagyon finom, ráérős vasárnapi reggeli. Egy török blogon láttam, nagyon megtetszett a recept és gondoltam itt az ideje kipróbálni.
Egy személy részére 2 tojást számítunk és 2 kis doboz natúr joghurtot.
A joghurt ízét fokozhatjuk apróra vágott fokhagymával, zöldhagymával vagy kevés friss tárkonylevéllel, én itt ebben az esetben csak a fűszerpaprikás forró vajjal locsoltam meg és így is nagyon ízlett.
A buggyantott tojást ecetes vízben főzzük, mikor már jól forr a víz,  beleütjük rendre a tojásokat , pár perc elteltével ellenőrízzük, majd óvatosan kiszedjük, vigyázva hogy a sárgájuk folyékony maradjon.
A hideg joghurtot a tányérban egy picit kikavarjuk, rátesszük a lecsepegtetett forró tojásokat, sózzuk, meglocsoljuk forró fűszerpaprikás vajjal, majd pirítossal tunkoljuk. Eszméletlen finom!!!

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...