Hozzávalók 4 személyre: 300 g darált disznóhús, 3 evk. rizs, 1 tojás, 1 hagyma, 6 közepes friss paprika, 2 evk. liszt, 400 ml tejföl, egy csokor zöldpetrezselyem, só, bors, fűszerpaprika, kevés olaj.
Először összeállítjuk a paprikába való tölteléket.
A darálthúshoz adjuk a megmosott rizst, a tojást, a hagymának a felét amit megreszelünk, sózzuk, borsózzuk, jól összedolgozzuk. A paprikákat megmossuk, torzsájukat eltávolítjuk és az előkészített hússal betöltjük. Egy nagyobbacska lábasba kevés forró olajon a paprikákat beleforgatjuk, azaz megsütjük, majd egy tányérra kiszedjük.
A visszamaradt olajba az apróra vágott hagymát tesszük(ami tölteléktől megmaradt), kevés paprikát, sózzuk, borsózzuk, fűszerpaprikázzuk, majd miután vizzel felöntöttük, a paprikákat ebbe a pörköltlébe főni tesszük. Ha maradt még hús abból kis gombócokat formálunk és azokat is főni tesszük gazdagon megszorván apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha már megpuhultak a gombócok, lisztes tejfölös habarással behabarjuk.Jól kiforraljuk és azonnal tálaljuk.
Finom lehetett!
VálaszTörlésCsaladom szereti, foleg tavasszal mikor boven van friss petrezselyemzold ami aztan megadja az etel illatat.
TörlésKi fogom próbálni, finom lehet, eddig nem is hallottam erről a variációról :-)
VálaszTörlésAjanlom is, Aniko draga mert igy is nagyon finom...
VálaszTörlés