2020. június 1., hétfő

Tejfölös töltött paprika

   
Gondolom mindenki ismeri a töltött paprika paradicsomos változatát. Most egy új recepttel jövök, szeretném ha kipróbálnátok, mert ez a változat is nagyon finom. Föleg tavasszal készítem, mert ilyenkor van friss petrezselyemzöld bőven, ami nélkülözhetetlen ebből a finom kajából.
     Hozzávalók 4 személyre: 300 g darált disznóhús, 3 evk. rizs, 1 tojás, 1 hagyma, 6 közepes friss paprika, 2 evk. liszt, 400 ml tejföl, egy csokor zöldpetrezselyem, só, bors, fűszerpaprika, kevés olaj.
Először összeállítjuk a paprikába való tölteléket.
A darálthúshoz adjuk a megmosott rizst, a tojást, a hagymának a felét amit megreszelünk, sózzuk, borsózzuk, jól összedolgozzuk. A paprikákat megmossuk, torzsájukat eltávolítjuk és az előkészített hússal betöltjük. Egy nagyobbacska lábasba kevés forró olajon a paprikákat beleforgatjuk, azaz megsütjük, majd egy tányérra kiszedjük.
A visszamaradt olajba az apróra vágott hagymát tesszük(ami  tölteléktől megmaradt), kevés paprikát, sózzuk, borsózzuk, fűszerpaprikázzuk, majd miután vizzel felöntöttük, a paprikákat ebbe a pörköltlébe főni tesszük. Ha maradt még hús abból kis gombócokat formálunk és azokat is főni tesszük gazdagon megszorván apróra vágott petrezselyemzölddel.
Ha már megpuhultak a gombócok, lisztes tejfölös habarással behabarjuk.Jól kiforraljuk és azonnal tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Csaladom szereti, foleg tavasszal mikor boven van friss petrezselyemzold ami aztan megadja az etel illatat.

      Törlés
  2. Ki fogom próbálni, finom lehet, eddig nem is hallottam erről a variációról :-)

    VálaszTörlés
  3. Ajanlom is, Aniko draga mert igy is nagyon finom...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...