2020. november 7., szombat
Lencsés lecsó
Családom imádja a lencsét. Már szinte minden formában elkészítettem: salátának, levesnek, főzeléknek... Most a lecsóba főztem bele és nagyon jó lett, imádtuk.
Hozzávalók: 2 hagyma, 3 paprika, 1 sárgarépa, 2 evk. paradicsompaszta, egy jó marék lencse, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld,kevés olaj,esetleg egy babérlevél.
A lencsét megmossuk, vizet öntünk rá, főzésig félretesszük.
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megreszelt sárgarépát és a feldarabolt paprikát. Fűszerezzük és a zöldségeket jól lepirítjuk.
Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, kevés vizet töltünk rá és lassú lángon pároljuk. Ha megpuhult a lencse, hozzáadjuk a paradicsompürét is, utánaízesítünk, kiforraljuk. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá. Aki szereti kevés chilit is tehet bele, azzal még finomabb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom lehetett, és chilivel választanám! 😊
VálaszTörlésA sok gyógyszertől a gyomrom nem bírja a csípős dolgokat, na de a többi családtag nagyon értékeli a pikáns ételeket. Köszi, hogy benéztél.
VálaszTörlés