2021. szeptember 12., vasárnap

Habos, szaftos szedres sütemény

Most egy nagyon finom sütit fogok nektek bemutatni. Szegény Nagyim mindig meggyel készítette, mi gyerekek percek alatt felzabáltuk olyan finom volt. Most szederrel próbálkoztam, eszméletlen finom volt. Hozzávalók: 4 tojássárga, 150 g cukor, 150 ml tej, 100 g vaj, 200 g liszt, 20 g kakaó, fél sütőpor. Még: 4 tojásfehérje, 100 g cukor, 2 evk. áfonyalekvár, 400 g friss szeder. Készítünk egy barna lapot. A tojássárgákat a cukorral jól elkavarjuk, hozzáadjuk a tejet, a lágy vajat, az átszitált kakaót, majd a sütőporos lisztet. Sütőpapíros tepsibe töltjük és előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, tűpróbáig sütjük.
A meleg sütire áfonyalekvárt kenünk, majd rápakoljuk a megmosott, lecsepegtetett szedret. Tetejére a keményre felvert tojásfehérje habot simítjuk, pár percre még visszatesszük a sütőbe míg a teteje aranybarnára pirul.

4 megjegyzés:

  1. Ez valóban nagyon finom lehet, nem is csoda, hogy régen percek alatt elfogyott. Gondolom ez sem váratott sokáig magára 😄.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt is hamar elfogyasztottuk annyira finom volt...

      Törlés
  2. Csodás ez a sütemény nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom az ertekelest Eva draga, nagyon kedves vagy!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...