2021. szeptember 12., vasárnap
Habos, szaftos szedres sütemény
Most egy nagyon finom sütit fogok nektek bemutatni. Szegény Nagyim mindig meggyel készítette, mi gyerekek percek alatt felzabáltuk olyan finom volt.
Most szederrel próbálkoztam, eszméletlen finom volt.
Hozzávalók: 4 tojássárga, 150 g cukor, 150 ml tej, 100 g vaj, 200 g liszt, 20 g kakaó, fél sütőpor. Még: 4 tojásfehérje, 100 g cukor, 2 evk. áfonyalekvár, 400 g friss szeder.
Készítünk egy barna lapot. A tojássárgákat a cukorral jól elkavarjuk, hozzáadjuk a tejet, a lágy vajat, az átszitált kakaót, majd a sütőporos lisztet.
Sütőpapíros tepsibe töltjük és előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, tűpróbáig sütjük. A meleg sütire áfonyalekvárt kenünk, majd rápakoljuk a megmosott, lecsepegtetett szedret. Tetejére a keményre felvert tojásfehérje habot simítjuk, pár percre még visszatesszük a sütőbe míg a teteje aranybarnára pirul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez valóban nagyon finom lehet, nem is csoda, hogy régen percek alatt elfogyott. Gondolom ez sem váratott sokáig magára 😄.
VálaszTörlésEzt is hamar elfogyasztottuk annyira finom volt...
TörlésCsodás ez a sütemény nagyon finom lehet!
VálaszTörlésKoszonom az ertekelest Eva draga, nagyon kedves vagy!
Törlés