2024. március 26., kedd
Krémsajtos málna torta
Virágvasárnapra készült ez a finom torta. Csúnyácska szegény, mert fagyasztott málnából készült, de az a kevés pisztácia aztán helyrehozott mindent.
Hozzávalók a piskótalaphoz: 3 tojás, 3 evk. cukor, 4 evk. liszt.
A krémhez: 250 g mascarpone, 250 ml tejszín, kevés porcukor(ízlés szerint), 4 evk. málnapüré.
Tetejére:150 g málna, 1 evk. cukor, 1/2 kisk. zselatinpor, 50 ml víz.
Piskótalapot sütünk a szokásos módon. Kihűtjük.
Amíg a tészta sül, a fagyasztott gyümolcsöt(250g) kevés cukorral összerotyogtatjuk, még melegen áttörjük, lehűtjük.
2 evőkanálnyit a málnapüréből a kész tortalapra kenünk. A krémsajtot a porcukorral jól elkeverjük , hozzáadjuk a tejszínt, felverjük, majd a végén a málnapürével ízesítjük azaz színesítjük és a tortára kenjük.
A zselatint beáztatjuk és a felmelegített málnára öntjük vigyázva hogy a gyümölcs ne törjön nagyon össze. A tortára kanalazzuk és tört pisztáciával díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése