Egy nagyobbacska zellert (úgy 500 g), megpucoljuk, felszeleteljük és főni tesszük. A vízbe egy kiskanál sót és egy fél kiskanál cukrot is teszünk.
Ha már puha leszűrjük és hűlni hagyjuk. Addig egy tojássárgából,1 kiskanál mustárból, 1,5 dl olajból és egy pici sóból majonézt kavarunk.
A zellert botmixerezzük, hozzáadjuk a majonézt, majd egy kis citromlével ízesítjük.
Tehetünk bele őrölt fehér borst is, de csak módjával.
Pirítosra kenve, szalámival kitűnő vacsora.
CURIOASA COMBINATIA,,,,,O TREC PE LISTA DE ASTEPTARE CA SUNT TARE CURIOASA CE GUST ARE,,,,PUPICI SI O SEARA FRUMOASA!!
VálaszTörlésMicsoda jó ötleteid vannak? Juci! nem próbáltál még bors helyett citromborsot használni? Nálunk ez nagyon bevált és nem ártalmas még az epének sem :)
VálaszTörlésÖtletes, ilyent sem készítettem még soha!
VálaszTörlésKi próbálom:)
VálaszTörlésNagyon jó!!!Szeretem a zellert, de ilyen krémet még nem is hallottam. Feltétlen kifogom próbálni.:)
VálaszTörlésIzgalmas, nagyon finom
VálaszTörlésMirela!
VálaszTörlésMerita incercat!E ieftin si bun!
Viki!
VálaszTörlésNem hallottam citromborsóról, de fülelek nagyon, mert mi az öregek epések vagyunk!
Ottis!
VálaszTörlésNagyon finom és vitamindús, van egy különleges aromája! Érdemes kipróbálni!
Gizi!
VálaszTörlésNem hiszem el!
Szeretném ha megírnád, hogy ízlett!
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy!
Jutka!
VálaszTörlésJól teszed, mert nagyon finom!
Hááát ...nem tudom. Félek, hogyha jóízűen "bepofázok" belőle, az asszoy mit szól hozzá. Lehet, hogy repetáznom kell?
VálaszTörlésLátom Te is tudsz a zeller jótékony hatásáról...
VálaszTörlésVan két zellerem, más sorsot szántam neki, de ezt elkészítem, kipróbálom. Szalámim nincs, de ez nem tántort el tervemtől :D Köszi!
VálaszTörlésBeragadt a hosszú i gombja, tántoríthatatlan vagyok :D
VálaszTörlésSzerintem bármilyen felvágottal finom, még szalonnával is.
TörlésKöszönöm, hogy benéztél Vicus és hogy tetszett a recept. puszi.