2010. december 1., szerda

Citromos zellerkrém



Egy nagyobbacska zellert (úgy 500 g), megpucoljuk,  felszeleteljük és főni tesszük. A vízbe egy kiskanál sót és egy fél kiskanál cukrot is teszünk.
Ha már puha leszűrjük és hűlni hagyjuk. Addig egy tojássárgából,1 kiskanál mustárból, 1,5 dl olajból és egy pici sóból majonézt kavarunk.
A zellert botmixerezzük, hozzáadjuk a majonézt, majd egy kis citromlével ízesítjük.
Tehetünk bele őrölt fehér borst is, de csak módjával.
Pirítosra kenve, szalámival kitűnő vacsora.

17 megjegyzés:

  1. CURIOASA COMBINATIA,,,,,O TREC PE LISTA DE ASTEPTARE CA SUNT TARE CURIOASA CE GUST ARE,,,,PUPICI SI O SEARA FRUMOASA!!

    VálaszTörlés
  2. Micsoda jó ötleteid vannak? Juci! nem próbáltál még bors helyett citromborsot használni? Nálunk ez nagyon bevált és nem ártalmas még az epének sem :)

    VálaszTörlés
  3. Ötletes, ilyent sem készítettem még soha!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó!!!Szeretem a zellert, de ilyen krémet még nem is hallottam. Feltétlen kifogom próbálni.:)

    VálaszTörlés
  5. Mirela!

    Merita incercat!E ieftin si bun!

    VálaszTörlés
  6. Viki!
    Nem hallottam citromborsóról, de fülelek nagyon, mert mi az öregek epések vagyunk!

    VálaszTörlés
  7. Ottis!

    Nagyon finom és vitamindús, van egy különleges aromája! Érdemes kipróbálni!

    VálaszTörlés
  8. Gizi!

    Nem hiszem el!
    Szeretném ha megírnád, hogy ízlett!

    VálaszTörlés
  9. Bianka!
    Köszönöm, kedves vagy!

    VálaszTörlés
  10. Jutka!
    Jól teszed, mert nagyon finom!

    VálaszTörlés
  11. Hááát ...nem tudom. Félek, hogyha jóízűen "bepofázok" belőle, az asszoy mit szól hozzá. Lehet, hogy repetáznom kell?

    VálaszTörlés
  12. Látom Te is tudsz a zeller jótékony hatásáról...

    VálaszTörlés
  13. Van két zellerem, más sorsot szántam neki, de ezt elkészítem, kipróbálom. Szalámim nincs, de ez nem tántort el tervemtől :D Köszi!

    VálaszTörlés
  14. Beragadt a hosszú i gombja, tántoríthatatlan vagyok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem bármilyen felvágottal finom, még szalonnával is.
      Köszönöm, hogy benéztél Vicus és hogy tetszett a recept. puszi.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...