2010. december 28., kedd
Rahátos szelet
Karácsonyra három sütit készítettem, ezt a rahátost, egy meggyest és a raffaello golyócskákat.
Na, de volt kétféle kalács is, rahátos meg kakaós, és sós kakastaréj .
Hozzávalók: 12 tojás, 250 g színes rahát,150 g dió, 17 evk. cukor, 6 evk. liszt, 2 evk. kakaó,300 g vaj.
A 12 tojásfehérjét 12 evk. cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az apró kockákákra vágott rahátot, a megvágott pörkölt diót és a 6 evk. lisztet. Ebből a masszáből 2 lapot sütünk sütőpapírral kibélelt tepsiben.
A krémhez 12 tojássárgát az 5 kanál cukorral gőz felett sűrű péppé főzzük, majd 2 evk. kakaót adunk hozzá. Amikor még langyos a krém, hozzákavarjuk a vajat.
Összerakjuk a lapokat a krémmel , 2-3 kanállal hagyunk a tetejére is.
Csokoládéreszelékkel díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Cred ca este tare buna prajitura,eu fac ceva asemanator dar pun si visine si stafide,,,,delicioasa1!!
VálaszTörlésEz a suti nagyon finom lehet, talan valamikor regen ettem is ilyet. Mentem a receptet!
VálaszTörlésBoldog uj evet kivanok!
Hasonló nálam a Csodálatos, azt viszont két barna piskóta közé kell tenni. És ennek mintájára a nápolyi csodálatos, amikor a rahátos-diós-meggyes-mazsolás lapot két ostyalap közé kell tenni, persze, krémmel. Ezt itt találod: http://edithreceptjei.blogspot.com/2010/04/csodalatos-sutemeny.html
VálaszTörlésGyermekkoromban nagyon szerettem a rahátot, most már vagy tíz éve nem volt lehetőségem kóstolni, most szívesen megenném sütivel együtt :)
VálaszTörlésNagyon guszta és finom lehet. Megkérdezhetem mi az a "rahát"?? Még nem hallottam róla, vagy csak ezen a néven nem ismerem.
VálaszTörlésÖrömökben Gazdag, Boldog Újévet Kívák Neked és Kedves Családodnak!!
Mirela!
VálaszTörlésMa bucur ca iti place. Mai am o reteta asemanatoare din albus de ou cu fructe si nuca, o sa fac la anul, promit!
Ottis!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy!
Judit!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik.
Köszönöm a jókivánságokat!
Sedith!
VálaszTörlésIsmerem a sütit, juj de rég sütöttem...
Nagyon finom az is...Sor kerül rá , majd jövőben...
Bianka!
VálaszTörlésSajnálom, hogy nem jutsz hozzá, de szerintem a zsele nagyon hasonló...
Gizi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik.
A rahát egy kissé keményebb zselé. Itt nálunk a sütikbe, kalácsba teszik, de csak úgy magára is nagyon finom...
Köszönöm a jókivánságokat!!!
Cit de bine arata!Cred ca este si foarte buna!
VálaszTörlésUn an nou cu multa sanatate ,fericire si impliniri!
LA MULTI ANI!
Juci köszönöm a válaszodat. Én is zselére gondoltam a látottak alapján, csak még ezen a néven nem hallottam.:)
VálaszTörlésJanet!
VálaszTörlésMa bucur de prezenta ta!
Multumesc de urari!
Gizi!
VálaszTörlésÖrvendek, hogy tudtam segíteni!
Nagyon boldog új évet kívánok! :)
VálaszTörlésAndi!
VálaszTörlésKöszönöm,kedves vagy!
Hogy milyen finomakat tudsz sütni???:)))
VálaszTörlésElvittem, köszönöm:))