2010. december 4., szombat
Szilvaizes derelye
Hozzávalók: 500 g liszt, 3 tojás, 2 dl víz, szilvaíz, prézli, olaj, cukor,
fahéj. Lisztből, tojással, sóval, kevés vízzel laskatésztát gyúrunk és kinyújtjuk.
A kinyújtott lap egyik felére 5 cm-ként egy kiskanállal szilvaízet teszünk, a lap másik felét ráhajtjuk.
Laskavágóval, derelye metszővel, kockákra vágjuk, széleit összenyomkodjuk és forró sós vízbe főni tesszük.
Közben egy lábasban prézlit pirítunk, amibe a derelyét szépen óvatosan beleforgatjuk, vigyázva nehogy széttörjön. Forrón, azonnal tálaljuk.
Tálaláskor cukrot, fahéjat szórunk a tetejére.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Imádom
VálaszTörlésBiztos finom!
VálaszTörléswoooaaauuu,,,,,,astea imi plac la nebunie,sper ca mai ai,,,,,imediat sun la usa.PUPICI SI O SEARA FRUMOASA!
VálaszTörlésFinom lehet, meg sosem keszitettem :)
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésMi is, ezért gyakran készítem!
Ottis!
VálaszTörlésNagyon finom. Ez az adag 5 személyre való.
Mirela!
VálaszTörlésIntodeauna simbata fac, sa fie fiecare acasa.
Jutka!
VálaszTörlésNem fogod megbánni, ízletes de főleg laktatós!
Nagyon szeretem!!! Nálunk már nagyon régen volt, de most úgy megkívántam.:)
VálaszTörlésDe szeretem,és milyen nagyon régen ettem már!!!:)
VálaszTörlésöreganyám sokszor készítette :)
Nyami, nagyon szeretem! És épp így készítem. :)))
VálaszTörlésGizi!
VálaszTörlésAkkor itt az alkalom, adtam egy remek ötletet, egy tartalmas leves után jól jön egy kis derelye!
Andi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik!
Alíz!
VálaszTörlésSzeretem a hagyományos ételeket, a családom is...
Hogy én ezt mennyire szeretem... nyami :)
VálaszTörlésAmi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik!
Ezt en is kiprobalom mert meg nem csinaltam ilyet!
VálaszTörlés