2011. április 3., vasárnap
Színes Harisi
Mára egy fél adag Harisit készítettem. Azért fél adaggal, mert az utolsó pillanatban vettem észre, hogy nincs elég kókuszreszelékem, így kénytelen voltam minden hozzávalót felezni. A Harisit bizonyára mindenki ismeri, egy nagyon finom arab sütemény: édeskés citromos, kókuszos, egyszóval csodálatos desszert.
Hozzávalók: 100 g kókuszreszelék, 250 g griz( búzadara), 75 g olvasztott vaj, 375 g natur joghurt, 1 tasak sütőpor, 2 tasak vanília. A sziruphoz egy pohár víz (2 dl), ugyanannyi cukor, fél citrom leve.
A fenti hozzávalókat egy tálban összevegyítjük, letakarjuk és egy jó órát sötét helyen pihentetjük. Az eredeti receptben fehér kókuszreszelék szerepel, én kénytelen voltam színessel potolni.
Egy óra elteltével, a masszát egy sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk, majd előmelegített sütőbe kb 5o percig sütjük. Kivesszük, vizes késsel óvatosan felszeleteljük, meglocsoljuk az előre elkészített sziruppal, majd újra visszatoljuk 10 percre a sütőbe.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
cu siguranta este minunat,,,,arata foarte bine,,,pupp si duminica frumoasa!!
VálaszTörlésSajnos én azok közé tartozom, akik nem ismerik ezt az édességet. Nagyon guszta !
VálaszTörlésÉn sem ismerem, de nagyon guszta és biztosan finom is.
VálaszTörlésJuci,beállok a nem ismerők sorában,de így majd megismerteted velünk:-),nagyon tetszik finom lehet!
VálaszTörlésMég én sem hallottam erről az édességről soha, de biztosan finom lehet!
VálaszTörlésNekem a neve új, mert bár ettem már ilyen sütit, a nevét nem sikerült megjegyeznem. Fincsi! :)
VálaszTörlésMirela!
VálaszTörlésIn reteta originala e nuca de cocos alb, dar si asa colorat a fost delicios!
Éva!
VálaszTörlésPedig egy nagyon egyszerű recept, van egy másik változat is amelyik almával készül!
Mrita!
VálaszTörlésÍzlett nagyon, mert gyorsan elfogyott!
Ditta!
VálaszTörlésMég nagyon sok receptem van amit nem jegyeztem be a blogomba... Következnek...
Mária!
VálaszTörlésKészítsd el megéri, mert nagyon finom!
Egycsipet!
VálaszTörlésEzen a néven jelenik meg a füzetemben, magyar nevét nem tudom de megnézem a neten és szólok!
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy!
Kedves Juci!
VálaszTörlésÜdvözöllek nálam, köszönöm, hogy olvasol! Meglepetésemre szolgál rögtön az első recept, amit megláttam Nálad. Szerintem ezt keresem évek óta! Nagylánykám egyszer hozott egy rendezvényről (talán Krisna-ünnep?) Valamit, ami után régóta nyomozok. Azt gondoltam, hogy az Halava (?), de lehet, hogy a Te Harisid! Ez létezik kókusz nélküli változatban is? Az is valami búzadarás-vajas lágy állagú desszert volt, és volt benne valami édes fűszer vagy aroma, amire nem jöttem rá (lehet, hogy rózsavíz - de azt még nem kóstoltam)
Ezt feltétlenül kipróbálom!
Üdv. M@rti
Guszta ez a süti, még akkor is, ha csak "fél".
VálaszTörlésKérlek, kukkants be hozzám.
Nem ismertem a sütit, nagyon érdekes!
VálaszTörlésM@rti, Hobbychef, Ottis!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy itt jártatok és tetszett a sütim!