2011. június 23., csütörtök
Orosz pillecukor-Zefír
Még mielőtt megkezdeném a recept leírását, engedjétek meg, hogy köszöntsem a 150. olvasómat, követőmet, Tücsi személyében.
Ezt a receptet már nagyon rég egy orosz blogról írtam ki, akkoriban még nem volt blogom.
Elkészítettem többször is, nagyon ízlett mindenkinek.
Hozzávalók: 1 kg cukor, 25 g zselatin (2,5 evőkanál), 18 g citromsav (1 evk.), 1 tasak vaníliapor, 5 g szódapor (1 kisk.).
A zselatint vízbe tesszük duzzadni, legalább 2 órát. A cukrot feltesszük 200 ml vízzel főni 8 percig. Ha levettük a tűzről azonnal hozzákavarjuk a zselatint és tíz percig mixerrel habosra keverjük, amig a massza megvastagszik és szépen kifehéredik.
Hozzáadjuk a citromsavat meg a vaníliaport is, ezzel is 5 percig kavarjuk. A végén pedig a szódaport hintjük bele. Színezhetjük tetszés szerint. Nyomózsákba töltjük és szép csillagocskákat nyomunk tiszta papírra. 4 órát hűvős helyen száradni hagyjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon mutatós, guszta édesség!
VálaszTörlésSzépek nagyon!:)
VálaszTörlésKérdésem: a vanília por az vanília ízű pudingpor, ugye??? Köszi
VálaszTörlésÉn egy tasak vaníliás cukorra gondoltam.
VálaszTörlésÉs mennyi vízbe áztassuk a zselatint? (Én 1-2 dl-re gondoltam).
Tetszik a recept, köszi, hogy megosztottad velünk.
Szeretem a pillecukrot! Elkészíteném, de nem tudom mi az a szódapor?
VálaszTörlésNagyon guszta.
Nagyon szépek
VálaszTörlésKöszönöm Éva, Maryenne! Kedvesek vagytok!
VálaszTörlésKedves Ivett! Vaníliás porcukorról van szó a receptben és nem pudingporról.
VálaszTörlésMarisz57! Igen kb. 2 dl vízbe tesszük duzzadni a zselatint.
VálaszTörlésJutka!
VálaszTörlésSzódabikarbónát, biztos, hogy te is szoktad használni: sütibe, gyógyszerként a gyomorfekéjesek tudják, függönyt fehéríteni. Konyhában szagtalanít, folttisztító és sorolhatnám még rengeteg jó tulajdonságát.
Finom lehet!
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszönöm, örülök, hogy tetszik.
Ottis!
VálaszTörlésBizony! A legénykéid biztos szeretni fogják, ha majd elkészíted.
Juci, ügyes vagy. Nem gondoltam még tovább, talán ebből még fondantot is lehet/-ne késziteni ?
VálaszTörlésRemélem sikerül a kommentet megjeleniteni.
Viki
Juhéééééééééééééé !!! másik böngészővel -amit ugyan nagyon, de nagyon nem szeretek- sikerült végre kommentelnem. Szép vasárnapot :)
VálaszTörlésViki!
VálaszTörlésNem próbáltam fondantként használni, még.
Azt azért megjegyzem, hogy a ezek a csillagocskák egy pár óra múlva kiszáradnak, pihekönnyük lesznek.
Örvendek, hogy most tudsz kommentelni. Puszi!
Köszönöm Juci a részletes tájékoztatást:) igen használom csak így a neve megzavart.
VálaszTörlésAzért én nem vagyok annyira jelen a gasztro világban, nekem fejtörést okoznak az egyszerű kifejezések is.