2011. június 19., vasárnap
Töltött omlett
Ma ezzel a finom vacsorával kedveskedtem családomnak. Már rég kinéztem magamnak ezt a receptet, szegény anyósomtól maradt receptes füzetből.
Hozzávalók az omletthez: 6 tojás, 200 g joghurt, 2 evk. liszt, 100 g maszlina, egy csokor petrezselyemzöld, só, bors.
A töltelékhez: 6 szelet sonka, 6 szelet sajt.
A fenti hozzávalókból omlettet készítünk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe sütünk a lerben meg és nem serpenyőben.
Ha megsült még melegen megtöltjük sajttal és sonkával, óvatosan feltekerjük.
Tálaláskor szeletekre vágjuk és friss zöldséget adunk hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finomakat készítettél mostanában!
VálaszTörlésJuci ez nagyon gusztusos, mi is szeretjük az omlettet. Ki fogom próbálni, egyet azonban nem tudom mi az a maszlina?
VálaszTörlésHú Juci,ez nagyon finom lehet,gyönyörűen néz ki,csak azt nem tudom,hogy mi az a maszlina:-)
VálaszTörlésEz nagyon kívánatos és az előző is.
VálaszTörlésBocs Lányok!!!
VálaszTörlésMaszlina=olajbogyó!
Itt nálunk ez a neve!
Köszi Juci,most már ezt is tudom:-)
VálaszTörlésImádom az olajbogyót, akkor pláne finom és köszönöm.
VálaszTörlésDelicioasa rulada din omleta, e perfecta pt. micul-dejun! pupici
VálaszTörlésHihetetlen, már megint nem jelent meg a bejegyzésem az előbb, pedig Ditta első bejegyzése után hagytam én is egyet, mégpedig, hogy megint gyönyörűségeset alkottál, és hogy én sem tudom mi a maszlina, de mostmár tudom, és csak azt mondom, hogy nemcsak szépet, de finomat is! :)
VálaszTörlésEz aztán nagyon guszta! :)
VálaszTörlésCsodálatos, nővérem egyik kedvence. Mindig kell neki készítenem
VálaszTörlésNagyon gusztusos!
VálaszTörlésA maszlinát én sem ismertem ezen a nevén, de a képet alaposan megvizsgálva kizárásos alapon én is az olajbogyóra tippeltem.
Számomra még a "ler" is ismeretlen egyébként. Valami edényféle lehet?
Nagyon guszta,én is szoktam maszlinás omlettet készíteni.
VálaszTörlésElmosolyogtam magam, nálam is sokszor előfordul, hogy a hozzávalókat a nálunk használatos romános formában, vagy éppen tájszóban irom, és természetesen a magyarországiak rákérdeznek. Gyönyörű ez a rántotta, ünnepi ebéden is megállná a helyét.
VálaszTörlésLiana10!
VálaszTörlésMultumesc, esti tare draguta!
Maria!
VálaszTörlésHidd el itt nálam is vacakol a net többször is.
Ami!
Várom a bejegyzéseidet!
Bianka, Marti, Aleda, Kati!
VálaszTörlésOrülök, hogy mindenkinek tetszett! Nagyon kedvesek vagytok!
M@rti segitek, a ler a tüzhely sütője :) Valamikor gyerekkoromban nálunk is igy hivták, de azt hozzá kell tennem, hogy nagyszüleim is erdélyiek voltak,tehát innen az ismeret.
VálaszTörlésJuci, csodásat alkottál. Omlettet én is szoktam késziteni de sütőben még nem sütöttem, ki is fogom próbálni.
Viki
Explorerrel abszolut nem tudok kommentelni. Most áttértem a firefoxra, de ez sem mindenütt müködik.