2011. november 10., csütörtök
Döblöcös krumpli leves
Mára egy hús nélküli levesre esett a választásom, egy egyszerű krumpli levesre. Krumpli hámozás közben eszembe jutott, hogy nekem még jócskán maradt abból az ízetlen sütőtökből. Mi lenne ha tennék a levesbe egy kis döblöcöt is. Már csak a leves ízesítésen kellett törnöm a fejem, mivel is párosítsam e két zöldséget. A zellerre esett a választásom és jelentem nem csalódtam, a leves igen ízletes lett, még a férfi társaságnak is tetszett.
Hozzávalók 4 személyre: 250 g közepes burgonya, 200 g sütőtök, egy hagyma, 1 paprika, egy alma nagyságú zeller, zellerlevél, 2 evk. liszt, 2 evk. olaj, 1 kisk. ételízesítő, só, piros paprika.
Egy fazékba vizet teszünk, ételízesítőt, sót. Amikor már forr a víz tehetjük a hagymát, paprikát(egészben), a kockákra vágott zellert és a krumplit, majd a végén a döblöcöt. Levesünket berántjuk, meghintjük apróra vágott zellerlevéllel. Tejföllel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jót derültem ezen a néven:) Most akkor mi is a döblöc tulajdonképpen? Mert én még sosem hallottam ezt a nevet:)
VálaszTörlésEz a döblöc tényleg különleges és jópofa elnevezése az ízetlen sütőtöknek :)
VálaszTörlésNagyon tetszik a döblöc kifejezés. A leves finom lehet. :)
VálaszTörlésCsak következtetni tudok, hogy sütőtök lehet a döblöc! Biztosan finom lett a levesed, guszta!
VálaszTörlésÉn is gondoltam, hogy a sütőtök a döblöc:)))
VálaszTörlésIgy legalább van íze a döblöcnek!!! Jó kis levest készítettél:))
De jó ötlet, így felhasználható a nem édes sütőtök is.:)
VálaszTörlésAki kíváncsi hamar megöregszik, szokták mondani, de én most azért sem fogok, mert én csak annyira vagyok az, hogy kipróbáljam a döblöc-levest.
VálaszTörlésÉn is nagy "leves fun" vagyok, mindenből tudok levest főzni, a krumplilevest is imádom.
VálaszTörlésDöblöncről még én sem nem hallottam :)
De mi is az a döblöc?:)
VálaszTörlésMár a neve is nagyon tetszik
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésÖrvendek, hogy mindenkinek tetszett a recept!