2011. november 20., vasárnap
Meggyes rizs koch
A múlt héten láttam az ATV-én Laci bácsit, rizs kochot készített. Nagyon megkívántam, így el is készítettem vasárnapi desszertként. Egy picit változtattam a recepten, mint mindig...
Hozzávalók: 1 liter tej, 200 g rizs, 130 g cukor, 200 ml víz, pici só. Tovább: 4 tojás, 200 g eltett meggy, 2 tasak vaníliapor.
Tejberizset készítünk a szokásos módon, kihűtjük. A tojások sárgáját habosra kavarjuk a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejberizshez.
A tojások fehérjét habbá verjük és ezt is óvatosan hozzákavarjuk a tejberizshez.
Egy kalácsformát kibélelünk sütőpapírral, beletöltjük a massza felét, megszórjuk gazdagon meggyel, majd rátöltjük a maradék tejberizset.
Előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Még soha nem ettem Jucus,de finom lehet nagyon így ránézésre
VálaszTörlésna, meggyel még soha nem ettünk.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki így meggyel:) Évek óta nem ettem, pedig szeretjük mi is. Én általában valami szószt is csinálok hozzá, mert úgy szeretik.
VálaszTörlésNagyon szeretjük mi is. Valamikor sűrűbben készítette az ember-lánya. Sárgabarackkal már készítettem, de meggyel még nem.Guszta a tálalásod.
VálaszTörlésEzer éve ettem ilyen sütit. Felveszem a listára! Köszönöm.
VálaszTörlésDe finom lehet!! Nagyon jó ötlet!!
VálaszTörlésNagyon szeretem a rizsfelfújtat! Aszalt meggyel a legjobban, egyszer próbáld ki vele, nagyon szuper! :)
VálaszTörlésEz csuda jól néz ki, igaz még én sem ettem eddig rizskochot, de ki fogom próbálni.
VálaszTörlésmmmm, nyami! Hogy én ezt mennyire szeretem :) ráadásul meggyel, amit imádok!
VálaszTörlés(Képzeld, a szóellenőr a JUCI szót kérte beírni :)))
Nagyon imádom ezt az édességet! Nagyon finom lehet a meggyel kifogom próbálni csak a fele mennyiséggel mert a férjuram nem szereti a rizst.
VálaszTörlésEz így nem "járja".Az se ,hogy félévenként kukkantok be hozzád,de az se, hogy mindjárt a kedvenc csemegémet látom,méghozzá újabb variácóban (hát a Pavlivi reflexet elindítottad).A helyzet annyiban változott nálam a "múlthoz" képest,hogy a cukorral csinján kell bánni,de nálad semmiben nem változott,mert ahogy böngésztem a blogodat ugyancsak "inycsiklandozó" tudsz lenni.
VálaszTörlésÉn sem ettem ilyet még soha, de szívesen kipróbálnám:)
VálaszTörlésJuci nos pusimos de acuerdo en hacer pan con las cerezas,una deliciosa idea,abrazos.
VálaszTörlésKöszönöm,hogy olvasóm lettél! Isten hozott!
VálaszTörlésRám meg rámférnek a remek receptjeid, nem vagyok egy konyhatündér...:),csak ha muszáj.
Nagyon guszta:) És biztosan finom is:)
VálaszTörlésKedveseim!
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm a szép megjegyzéseket, nagyon kedvesek vagytok!
Iván!
Örülök, hogy újra itt vagy!
Jaj, ez istenien néz ki! :)
VálaszTörlésGabriella!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy itt voltál és tetszett a recept!