2010. július 3., szombat
Meggy télire
Ezen a héten a meggyel foglalkoztam. A kertünkben kevés meggy lett, az eső miatt sok megromlott, kihasadt, alíg lett egy pár literrel. Amit kiválogattam, megmostam több vízben és kimagoltam.
Úgy döntöttem, hogy elteszem télire, jó lesz süteménybe és levesnek. Kimértem 3 kg meggyet és összekavartam 1kg cukorral és 1 evk. szalícillel. Csak másnap tettem be egy 3 litres üvegkannába, miután a cukor megolvadott és a gyümölcs levet engedett.
Hogy miért nem teszem kisebb üvegekbe? Azért, mert így kis helyen elfér és észrevettem, hogy akár hányszor járhatok nála nem penészedik a teteje, szóval nem romlik meg. Évekig is eláll.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Csodaszép ez a befőttesüveg!!! Én is pont így szoktam eltenni, és télen nagyon finom. Nekem nem termet, de majd jövök hozzád a vele készült süteményeket megcsodálni.:)
VálaszTörlésGizi!
VálaszTörlésMinden évben teszek el télire meggyet, mert nagyon szeretjük sütikbe , levesnek és persze szósznak is.
Én még így még sosem tettem el, idén már lesz belőle semmi, mert kevés meggy lett. Nagy részét már sütikbe elhasználtam.
VálaszTörlésVali!
VálaszTörlésLehet,hogy még kapsz a piacon!
Köszönöm, hogy benéztél!
Szia Juci !
VálaszTörlésSemmi hőkezelés , simán csak másnap bele az üvegbe és kész ? Szalicil sem kell rá ?
Hoppá, figyelmetlen voltam a szalicilt már látom :) Viszont a hőkezelés még kérdéses számomra most is.
VálaszTörlés