2010. július 3., szombat
Meggyes lepény
Már olyan rég készülök lepényt sütni. Voltak azok a nagy melegek, aztán a szülinap, valahogy mindig elmaradt. De most kedvem kerekedett, meggyem is volt otthon és segítség is akadt.
Gyorsan elmorzsoltam 2,5 g élesztőt egy tálikába, hozzáadtam 2 evk. cukrot és cseppfolyóssá kavartam, megszórtam egy kis liszttel és langyos tejet töltöttem rá.
Amíg készült a cök, addig kimértem kb 500 g lisztet. A liszthez hozzáöntöttem az élesztős masszát, 1 kisk. sót, 6 evk. olajat és 2 egész tojást. Langyos tej hozzáadásával elkezdtem dagasztani a tésztát, addig amíg szép hólyagos lett és kezdett leválni a kezemről. Letakartam, pihenni hagytam kb 1 órát.
Addig egy vaníliás pudingport 8 evk. cukorral 500 ml tejben előfőztem.
Miután megkelt a tészta, olajozott kerek tepszikbe gyomkodtam és rákentem a krémet, majd szépen kiraktam meggyel. Előmelegített sütőbe toltam és szép mosolygósokra megsütöttem. Ebből az adagból 3 szép lepény lett, amiből kettő még melegen elfogyott.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta, és isteni finom lehetett. Viszem a receptet és én is megsütöm. Köszönet érte.:)
VálaszTörlésTetszik,vittem én is a recit,párom szereti az ilyen sütiket.
VálaszTörlésNagyon guszta,ízre is csodás lehet
VálaszTörlésGizi!
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon kedves vagy!
Belly!
VálaszTörlésÖrvendek, hogy tetszik!
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm, igazán kedves vagy!