2010. július 28., szerda
Málnaszörp és nem csak. ...
Igaz, egy kicsit elkéstem vele, de hátha még segíthetek valakin. Az idén is készítettem szirupot, igaz, csak málnából, akkor eszembe se jutott lefotózni.
Az én receptem általános, akármilyen gyümölcsből el lehet készíteni.
Tehát egy edényben 2 kg gyümölcsöt 2 liter vízzel, 2 kávéskanál citromsóval és 1 kávéskanál szalícillel összekavarjuk, letakarjuk és 1 napig állni hagyjuk. Másnap gézen átszűrjük. Amennyi a lé súlya, annyi cukrot adunk hozzá. Miután teljesen feloldódott a cukor, csak azután töltjük üvegekbe. Évekig eláll!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Még nem készítettem szörpöt, valahogy kimaradt, de ez remek lehet.
VálaszTörlésLementheted! Megéri!
VálaszTörlésA lé súlyát hogy kell érteni, ahány liter a lé, anyi kg cukor, vagy ahány kg a lé annyi kg cukor?
VálaszTörlés