2010. július 28., szerda

Málnaszörp és nem csak. ...


Igaz, egy kicsit elkéstem vele, de hátha még segíthetek valakin. Az idén is készítettem szirupot, igaz, csak málnából, akkor eszembe se jutott lefotózni.
Az én receptem általános, akármilyen gyümölcsből el lehet készíteni.
Tehát egy edényben 2 kg gyümölcsöt 2 liter vízzel, 2 kávéskanál citromsóval és 1 kávéskanál szalícillel összekavarjuk, letakarjuk és 1 napig állni hagyjuk. Másnap gézen átszűrjük. Amennyi a lé súlya, annyi cukrot adunk hozzá. Miután teljesen feloldódott a cukor, csak azután töltjük üvegekbe. Évekig eláll!

3 megjegyzés:

  1. Még nem készítettem szörpöt, valahogy kimaradt, de ez remek lehet.

    VálaszTörlés
  2. A lé súlyát hogy kell érteni, ahány liter a lé, anyi kg cukor, vagy ahány kg a lé annyi kg cukor?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...