2010. július 30., péntek
Tojásos leves
Tojásos, azaz rántottás leves. Elkészítése roppant egyszerű, aránylag elég olcsó is.
Hozzávalók: 5 egész tojás, 5 cikk fokhagyma, 1 kiskanál tárkony, 1 leveskocka, liszt, olaj, pirospaprika, tejföl, só, ecet, cukor.
2 l vizet felteszek főni. Beleteszem a leveskockát és a fokhagymát. 10 perc múlva feleresztem 1 evk. liszttel és hozzáadom a tárkonyt és egy kis pirospaprikát. Közben omlettet készítek 4 egész tojásból és egynek a fehérjéből, amihez 1 evk. lisztet keverek és serpenyőben egy kis olajon pirosra sütöm. Ha kész, kis kockákra vágom és a fővő leveshez adom. Rögtön ízesítem is ecettel, egy pici cukorral, esetleg még sóval. Pár perc múlva eloltom a leves alatt a tűzet és behabarom a megmaradt tojássárgával és tejföllel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Bevallom, hogy még sosem ettem, mert a családban nem szeretik. De lehet, hogy nekem bejönne, mert gusztán néz ki
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésPedig negyon finom! Tárkonyosan, hm mennyei!
A családban kicsipárna levesként becézzük!
Nem érdekes?
Ezt muszáj lesz kipróbálnom, még én sem kóstoltam...
VálaszTörlésDe nagyon nagyon guszta! :)
Ami!
VálaszTörlésEl sem hiszed, milyen finom!
Szia!
VálaszTörlésNekem ez a leves az egyik kedvencem. Igaz én kicsit másképp főzöm. Itt az egyik változata
http://fogyi-kondi.blogspot.com/2011/01/rantottas-leves-arpaval.html
Ha nem árpával, akkor rizzsel főzöm, de mindenképp ecetesen.
Ilyet még nem kóstoltam, kipróbálandó! :)
VálaszTörlés