2010. július 19., hétfő

Nyári szalámi kekszből


Rengeteg fagyit ettünk ezen a nyáron. Dinnyét is és más gyümölcsöt. De most kell egy desszert. Valami sütemény, de mi legyen az? Ne kelljen a sütőt használni. Á!! Megvan! Keksz szalámit készítek.
Az én receptemhez a hozzávalók: 1 kg háztartásbeli keksz, 250 g cukor, 200 g vaj, 50 g kakaó, 1 fiola rum eszenc, 1 dl víz, 2 ív fólia.
A cukrot az 1 dl vízben felfőzzük. Egy nagyobb edénybe kézzel darabokra törjük a kekszet. Ráöntjük a szirupot, a kakaót és a megolvasztott vajat. Ízesítjük tetszés szerint vanília vagy rum eszenccel. Ezeket jól összedolgozzuk, 2 rúdat formálunk és vizes fóliába pakoljuk. Másnap szeleteljük. Tehetünk bele diót, mogyorót, mazsolát is. Nagyon finom.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, a tálalás pedig szuper. Szeretem, de én még nem készítettem soha, lehet itt az ideje.:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem, és karácsonykor ettem utoljára

    VálaszTörlés
  3. Gizi!

    Kipróbálhatod, megéri.
    Több cukrot is tehetsz bele, ha édesebben szeretitek.

    VálaszTörlés
  4. Bianka!

    Az már biza rég volt! Ugye?

    VálaszTörlés
  5. Én sem készítettem még ilyet,de emlékszem,lakodalomban egyszer volt ilyen:)

    VálaszTörlés
  6. Andi!
    Pedig nagyon egyszerű az elkészítése!

    VálaszTörlés
  7. Szia ! De rég ettem ilyen, Nagyanyám készített vagy kb. 30 éve zsírpapírba csomagolta már a receptjét el is felejtettem:) ha nem haragszol meg érte elvinném tőled ezt a receptet kipróbálásra

    VálaszTörlés
  8. Tessék, csak nyugodtan kipróbálni!
    Biztos fog ízleni!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...