2010. július 19., hétfő
Nyári szalámi kekszből
Rengeteg fagyit ettünk ezen a nyáron. Dinnyét is és más gyümölcsöt. De most kell egy desszert. Valami sütemény, de mi legyen az? Ne kelljen a sütőt használni. Á!! Megvan! Keksz szalámit készítek.
Az én receptemhez a hozzávalók: 1 kg háztartásbeli keksz, 250 g cukor, 200 g vaj, 50 g kakaó, 1 fiola rum eszenc, 1 dl víz, 2 ív fólia.
A cukrot az 1 dl vízben felfőzzük. Egy nagyobb edénybe kézzel darabokra törjük a kekszet. Ráöntjük a szirupot, a kakaót és a megolvasztott vajat. Ízesítjük tetszés szerint vanília vagy rum eszenccel. Ezeket jól összedolgozzuk, 2 rúdat formálunk és vizes fóliába pakoljuk. Másnap szeleteljük. Tehetünk bele diót, mogyorót, mazsolát is. Nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta, a tálalás pedig szuper. Szeretem, de én még nem készítettem soha, lehet itt az ideje.:)
VálaszTörlésNagyon szeretem, és karácsonykor ettem utoljára
VálaszTörlésGizi!
VálaszTörlésKipróbálhatod, megéri.
Több cukrot is tehetsz bele, ha édesebben szeretitek.
Bianka!
VálaszTörlésAz már biza rég volt! Ugye?
Én sem készítettem még ilyet,de emlékszem,lakodalomban egyszer volt ilyen:)
VálaszTörlésAndi!
VálaszTörlésPedig nagyon egyszerű az elkészítése!
Szia ! De rég ettem ilyen, Nagyanyám készített vagy kb. 30 éve zsírpapírba csomagolta már a receptjét el is felejtettem:) ha nem haragszol meg érte elvinném tőled ezt a receptet kipróbálásra
VálaszTörlésTessék, csak nyugodtan kipróbálni!
VálaszTörlésBiztos fog ízleni!