2010. július 11., vasárnap
Ribizli torta
Minden nyáron elkészítem legalább egyszer ezt a finomságot. Most éppen volt friss ribizli a kertből. Leszemeltem, megmostam több vízben és egy szűrőben hagytam jól lecsepegni. A torta lapja a coca-colás sütim receptje szerint készült: 4 egész tojás, 250 g cukor, 300 g liszt, 1 evk. kakaó, 12 evk. coca-cola, fél sütőpor.
Amíg sűl a tortalap, addig elkészítem a krémet. A krémhez 200 g vajat habosra kavarunk 350 g porcukorral s hozzáadjuk a kihűlt vaníliás pudinghoz, amit 500 ml tejből és egy vaníliás pudingporból készítünk. Megszórtam 300 g ribizlivel, rátöltöttem a megsült, kihült tortalapra, aztán rátettem a tortazselét, A tetejét kidíszítettem még ribizlivel.
Ennyi maradt ebéd után.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hm...ribizlis torta,nagyon guszta, en is nagyon varom mar hogy edesanyamek kertjeben erjen be a ribizli :-)
VálaszTörlésNagyon-nagyon szépséges és finom
VálaszTörlésOttis, Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm lányok, kedvesek vagytok, mint mindig!
Woowww... ce apetisant! Premii frumoase te asteapta pe blogul meu. Pupici.
VálaszTörlés