2010. július 25., vasárnap

Paradicsomos tökfőzelék



Tökfőzelék, egy nagyon egyszerű, könnyű étel. Gyorsan elkészül, gyermekeim imádják.
Tejfölös vagy paradicsomos, nem számít, mindkét változatát szeretik.
Most paradicsomosan készítettem.
Hozzávalók: 1 kg főzőtök, hagyma, 500 ml paradicsomlé, kapor, csombord, olaj, liszt.
A tököt meghámoztam, lereszeltem és lesóztam. Egy diónagyságú hagymát apróra vágtam, majd 2 evőkanál olajban megdinszteltem. Kiszorítottam a sós tököt és rátettem a hagymára. 5 perc kavargatás után egy kis vizet töltöttem rá és főni hagytam. Addig 2 kanál lisztből és kis olajból rántást készítettem. Vigyáztam, ne főjjőn szét a tök, ne legyen pempős. Miután berántottam, felöntöttem paradicsomlével és ízesítettem apróra vágott kaporral, csomborddal és egy kis cukorral.
Szezámmmagos fasírttal tálaltam, de tükörtojással is nagyon finom.

4 megjegyzés:

  1. Úgy láttam,mintha kókuszgolyó lenne a feltét :-)))

    VálaszTörlés
  2. Dia!

    Kedves vagy, de ha tudnád, hogy a lányom mit mondott, sajna nem írhatom le ...De ízleni ízlett, mindenkinek!

    VálaszTörlés
  3. Mmmm, szerintem pedig nagyon guszta :)
    Befalnám az egészet, az biztos :)

    VálaszTörlés
  4. Ami!

    Örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...