2011. november 25., péntek
Rántott krumpli füstölt kolbásszal
Gondolom minden háziasszony tud rántott krumplit készíteni. Bevallom, én sokáig kísérleteztem, amíg az uram azt mondta, na most kezd hasonlítani a Gy.Irma (volt kolleganője) rántott krumplijához .
Aztán utána is kérdeztem Irma nénitől, hogy hogyan készíti és mi a titka a finom rántott krumplinak... Ezt szeretném nektek is elárulni.
Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes burgonya, 2 hagyma, 2 evk. dísznózsír, 1 kisk. pirospaprika, só.
A krumplikat héjastól főni tesszük. Ha kész, megtakarítjuk, és még forrón áttörjük.
A két hagymát apróra vágjuk és a forró zsírban üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk az áttört krumplit. Sózzuk, majd jól összekavarjuk.
Azonnal tálaljuk.
Megjegyzendő: a krumplit törjük és nem reszeljük, újramelegítve már nem olyan finom.
Füstölt kolbásszal, egy finom savanyúsággal kitűnő ebéd lehet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Na ez merénylet ilyenkor ebéd előtt.A kolbász az csak finom lehet, a krumpli pedig nagyon jól néz ki.Nagyon éhes lettem.
VálaszTörlésHŰŰŰŰ, de finom
VálaszTörlésNálunk ehhez hasonló a hagymás tört krumpli, és nagyon imádom. A pirospaprika viszont új, illetve rémlik gyerekkoromból, hogy valahol ettem így is, de az már nem ma volt. Ki fogom próbálni, köszi! :)
VálaszTörlésÉrdekes, nálunk ez egyszerűen hagymás krumpli, soha nem hallottam még ilyen néven. Hiába, az ember mindig tanulhat valami újat :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Ez nálunk a hagymás krumpli, szeretjük ezt is mert nagyon finom.
VálaszTörlésNagyon guszta menü! Tudott valamit Irma néni. :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki így közelebbről! :-) :-) :-)
VálaszTörlés(Halkan megjegyzem, hogy amikor a kis képet láttam, nem erre gondoltam - na de ez mégiscsak egy gasztroblog!)
:-)
Az étel nevét olvasva, valami teljesen más jutott az eszembe.:) Anyukám mindig így csinálta a hagymás krumplit és nagyon szerettük. Én már pirospaprika nélkül készítem, mert a férjem csak úgy szereti.:)
VálaszTörlésNekem is teljesen más jutott eszembe, nálunk nem ez a rántott krumpli, de ezt is nagyon szeretem. Főleg jó kis kolbásszal:)
VálaszTörlésAzt hiszem a férfiak zöme "kétpofára" tömve fogyasztaná,ha sűrűbben kerülne az asztalra.Igazi magyaros étel,nem beszélve arról,hogy "piszkosul" itatja magát,(pedig semmi köze a szivacshoz).Megint éhes lettem,megyek krumplit hámozni!!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésA rántott krumpliról nekem olyan krumpli jutott eszembe, ami be van bundázva és olajban kisütve, mint a rántott hús.
VálaszTörlésFelénk is inkább a hagymás krumpli ilyen, azért van némi eltérés. Pl. tisztítva, kockára vágva szoktam megfőzni a krumplit, zsír helyett olajat használok a hagyma párolására, paprika helyett pedig őrölt borssal szoktam fűszerezni, de így is ki fogom próbálni, hogy ebben is legyen változatosság :).
Nem ismétlem meg, hogy nekem is más...
VálaszTörlésNagyon jól néz ki:)
Guszta, habár a képről nekem is valami egészen más is eszembe jutott :DD
VálaszTörlésUna buona ricetta
VálaszTörlésciao
Kedveseim!
VálaszTörlésNem jön ,hogy elhiggyem hogy ezzel a kajával ilyen sikert aratok. Mindenkinek köszönöm a szép megjegyzéseket!
meg kell védjem Jucit, Erdélyben valamit rántani nem azt jelenti, hogy bő olajban, panírban sütjük.Azt jelenti hogy lassan, lehetőleg hagymás zsiradékon pároljuk, píritjuk,"rántjuk".
VálaszTörlésÉs tényleg ez a krumpli nagyon finom, főleg sült kolbásszal.