2012. április 18., szerda
Raffaello szelet
Ezt a finom süteményt húsvétra készítettem. Mindenkinek ízlett, főleg a locsolóknak.
Hozzávalók a fehér tésztalaphoz: 5 tojásfehér, 150 g cukor, 150 g kókuszreszelék, 2 evk. liszt, fél tasak sütőpor.
A barna tésztalaphoz: 5 tojásfehér, 150 g cukor, 150 g darált dió, 3 evk. kakaó, 2 evk. liszt, fél tasak sütőpor.
A két tésztalapot előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A következő krémmel töltjük: 10 tojássárga, 200 g cukor, 1 tasak vaníliás puding, 3 dl tej, 200 g vaj.
A hideg tejhez hozzáadjuk a cukrot, a pudingport és a tojássárgákat. Sűrű pépet főzünk, ha langyosra hűlt hozzákavarjuk a kockákra vágott vajat is.
Betöltjük a süteményt, a tetejére is hagyva 1-2 evőkanállal, amit aztán kókuszreszelékkel szórunk be.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom lehet ez a süteményed, guszta! Szeretem a kókuszos édességeket! El is hiszem hogy ízlett mindenkinek!
VálaszTörlésNagyon szeretem a kókuszos süteményeket, Évához hasonlóan, és ez a szelet meg különösen tetszik. Nagyon finom lehet a kétféle tészta ezzel a krémmel.Most nálunk olyan drága a tojás, hogy elhalasztom a kipróbálását, mert sajnos egy vagyonba kerülne.
VálaszTörlésImádom az ilyen isteni kókuszos sütiket.Nem csak a locsolok, hanem a család férfi, női tagjai is.:):)
VálaszTörlésÉn is imádom a kókuszos sütiket, de a családom minden tagja is többször sorban állna egy-egy szeletért. Csak az nem tudom magamnak megmagyarázni, hogy miért nem készítek ilyesmiket? Most azért egy kicsit tudom, no meg a Gizusom is mondta: nálunk most drága tojást tojnak a tyúkok, s ahogy elnézem ebbe aztán van egy jó pár. Na majd a nyáron egyszer, ha már ugysem kell senkinek a tojás - akkor kipróbáljuk.
VálaszTörlésFinom lehet nagyon!Látom rengeteg tojás kell hozzá..egyszer biztosan elkészítem:)
VálaszTörlésEgyik kedvencem, nem is tömény a krémje..csodálatos sütemény :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Jó ötlet a tojásfehérjék felhasználására. Megpróbálom elkészíteni :)
VálaszTörlésja :D, a krémet nem vettem számításba, hogy oda kell a 10 tojás sárgája. A fehérjék hasznosítására tehát továbbra is marad a Pavlova :)
VálaszTörlésNekem is kedvencem, nagyon finom sütemény!!!
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszett a süti!
Nem kell megijedni nem olyan drága, csaaak 10 tojás kell hozzá.
Nem tudom, hogy az itt kommentelők közül megsütötte-e valaki ennek a receptnek az alapján ezt a sütit? Én most készítem, azaz a lakokat sütöttem meg, a krém még hűl. A tészta recept alapján egy olyan masszát kaptam, ami nem volt nyújtható, tehát még öt kanál liszt kellett hozzá, hogy olyan állaga legyen, hogy a sodrófa segítségével a tepsi hátuljára tudjam teríteni. Nem tudom milyen lesz így a süti, mert ezáltal vastag a lap és nyilván így a sütőpor is kevés bele:((((( Reménykedek, hogy meg fog puhulni! Holnap beszámolok az eredményről.
VálaszTörlésAz lett, amire számítottam. Nem puhult meg a tészta a fent említett okok miatt. Csak azért írtam le a tapasztalatomat, mert nem szeretném, ha más is megjárná. Legközelebb csak kipróbált receptet kellene felrakni. Ez biztos nem az volt, vagy a leírás volt felületes!
VálaszTörlésKedves Végné! Bocsi, hogy csak most vettem észre a kommentedet és most válaszolok!
Törlés1. Határozottan meg vagyok győződve, hogy te nem tudsz sütni süteményeket!
2. Vagy nem tudsz figyelmesen recepteket olvasni.
3. ÉN CSAK KIPRÓBÁLT RECEPTEKET TESZEK FEL A BLOGOMRA!!!!!
A receptben nem írtam, hogy nyújtható lapokat készítünk , He, he he ! Kavart tésztából? Tojásfehérjehabból? Legyünk komolyak! Szépen belekanalazzuk a tepsibe!!!Gondolom megértetted....
Csodálkozom, hogy nem írtál az é-mail címemre!
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlésKedves Juci!
VálaszTörlésCsak egy kérdés: Mekkora tepsit használjak?
Üdvözlettel: M. Mónika
Egy közepes normál tepsit 24x 37-38 cm-est szoktam használni , nem a nagy gáztepsit M. Mónika drága!
Törlés