2012. április 18., szerda

Raffaello szelet



Ezt a finom süteményt húsvétra készítettem. Mindenkinek ízlett, főleg a locsolóknak.
Hozzávalók a fehér tésztalaphoz: 5 tojásfehér, 150 g cukor, 150 g kókuszreszelék, 2 evk. liszt, fél tasak sütőpor.
A barna tésztalaphoz: 5 tojásfehér, 150 g cukor, 150 g darált dió, 3 evk. kakaó, 2 evk. liszt, fél tasak sütőpor.
A két tésztalapot előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A következő krémmel töltjük: 10 tojássárga, 200 g cukor, 1 tasak vaníliás puding, 3 dl tej, 200 g vaj.
A hideg tejhez hozzáadjuk a cukrot, a pudingport és a tojássárgákat. Sűrű pépet főzünk, ha langyosra hűlt hozzákavarjuk a kockákra vágott vajat is.
Betöltjük a süteményt, a tetejére is hagyva 1-2 evőkanállal, amit aztán kókuszreszelékkel szórunk be.

14 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ez a süteményed, guszta! Szeretem a kókuszos édességeket! El is hiszem hogy ízlett mindenkinek!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a kókuszos süteményeket, Évához hasonlóan, és ez a szelet meg különösen tetszik. Nagyon finom lehet a kétféle tészta ezzel a krémmel.Most nálunk olyan drága a tojás, hogy elhalasztom a kipróbálását, mert sajnos egy vagyonba kerülne.

    VálaszTörlés
  3. Imádom az ilyen isteni kókuszos sütiket.Nem csak a locsolok, hanem a család férfi, női tagjai is.:):)

    VálaszTörlés
  4. Én is imádom a kókuszos sütiket, de a családom minden tagja is többször sorban állna egy-egy szeletért. Csak az nem tudom magamnak megmagyarázni, hogy miért nem készítek ilyesmiket? Most azért egy kicsit tudom, no meg a Gizusom is mondta: nálunk most drága tojást tojnak a tyúkok, s ahogy elnézem ebbe aztán van egy jó pár. Na majd a nyáron egyszer, ha már ugysem kell senkinek a tojás - akkor kipróbáljuk.

    VálaszTörlés
  5. Finom lehet nagyon!Látom rengeteg tojás kell hozzá..egyszer biztosan elkészítem:)

    VálaszTörlés
  6. Egyik kedvencem, nem is tömény a krémje..csodálatos sütemény :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néz ki! Jó ötlet a tojásfehérjék felhasználására. Megpróbálom elkészíteni :)

    VálaszTörlés
  8. ja :D, a krémet nem vettem számításba, hogy oda kell a 10 tojás sárgája. A fehérjék hasznosítására tehát továbbra is marad a Pavlova :)

    VálaszTörlés
  9. Nekem is kedvencem, nagyon finom sütemény!!!

    VálaszTörlés
  10. Lányok!
    Örülök, hogy tetszett a süti!
    Nem kell megijedni nem olyan drága, csaaak 10 tojás kell hozzá.

    VálaszTörlés
  11. Nem tudom, hogy az itt kommentelők közül megsütötte-e valaki ennek a receptnek az alapján ezt a sütit? Én most készítem, azaz a lakokat sütöttem meg, a krém még hűl. A tészta recept alapján egy olyan masszát kaptam, ami nem volt nyújtható, tehát még öt kanál liszt kellett hozzá, hogy olyan állaga legyen, hogy a sodrófa segítségével a tepsi hátuljára tudjam teríteni. Nem tudom milyen lesz így a süti, mert ezáltal vastag a lap és nyilván így a sütőpor is kevés bele:((((( Reménykedek, hogy meg fog puhulni! Holnap beszámolok az eredményről.

    VálaszTörlés
  12. Az lett, amire számítottam. Nem puhult meg a tészta a fent említett okok miatt. Csak azért írtam le a tapasztalatomat, mert nem szeretném, ha más is megjárná. Legközelebb csak kipróbált receptet kellene felrakni. Ez biztos nem az volt, vagy a leírás volt felületes!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Végné! Bocsi, hogy csak most vettem észre a kommentedet és most válaszolok!
      1. Határozottan meg vagyok győződve, hogy te nem tudsz sütni süteményeket!
      2. Vagy nem tudsz figyelmesen recepteket olvasni.
      3. ÉN CSAK KIPRÓBÁLT RECEPTEKET TESZEK FEL A BLOGOMRA!!!!!
      A receptben nem írtam, hogy nyújtható lapokat készítünk , He, he he ! Kavart tésztából? Tojásfehérjehabból? Legyünk komolyak! Szépen belekanalazzuk a tepsibe!!!Gondolom megértetted....
      Csodálkozom, hogy nem írtál az é-mail címemre!

      Törlés
  13. Az igaz, hogy nem lett leírva hogy nyújtható tésztát kell kapni (tehát igaza van), viszont Végh-nek is igazat adok! Azok számára, akik nem olyan gyakorlottak még a sütésbe, elég gyengén megfogalmazott recept, semmi alaposság nincs benne. Pedig akik nem gyakorlott sütők azoknak pont a pontosságra lenne szükségük! Tehát igaza van, és a leírás teljesen felületes.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...