2012. április 22., vasárnap

Ropogós töltött zsemlék


Tudom, hogy a vasárnapi sütit vártátok ma, hogy feltegyem, de most az egyszer rendbontó leszek: a tegnap esti vacsorával számolok be nektek.Egy egyszerű, de laktatós finom vacsit mutatok meg.
Szezámmagos töltött zsemlék.
Hozzávalók: személyenként 2-2 zsemle, olvasztott vaj, sajt, friss petrezselyemzöld vagy kapor, zöldhagyma, tetszés szerint és szezámmag.
A zsemléket bevagdossuk(lásd a fotót), olvasztott vajjal meglocsoljuk, megtöltjük reszelt sajttal meg apróra vágott petrezselyemzölddel, tetejüket meghintjük szezámmaggal. A megtöltött zsemléket sütőpapírba csomagoljuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Még melegen azonnal fogyasztjuk.



3 megjegyzés:

  1. Juci, ez a zsemle nagyon finom lehet. Remek ötleteid vannak, nagyon tetszik. Én még füstölt kolbász karikákat is csempésztem volna bele. Na most jó éhes is lettem.:)

    VálaszTörlés
  2. Hát ez a zsemle tényleg jó kis vacsi. De én egy leves után is eltudom képzelni ebédnek!:)) Guszta!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...