2012. április 22., vasárnap
Ropogós töltött zsemlék
Tudom, hogy a vasárnapi sütit vártátok ma, hogy feltegyem, de most az egyszer rendbontó leszek: a tegnap esti vacsorával számolok be nektek.Egy egyszerű, de laktatós finom vacsit mutatok meg.
Szezámmagos töltött zsemlék.
Hozzávalók: személyenként 2-2 zsemle, olvasztott vaj, sajt, friss petrezselyemzöld vagy kapor, zöldhagyma, tetszés szerint és szezámmag.
A zsemléket bevagdossuk(lásd a fotót), olvasztott vajjal meglocsoljuk, megtöltjük reszelt sajttal meg apróra vágott petrezselyemzölddel, tetejüket meghintjük szezámmaggal. A megtöltött zsemléket sütőpapírba csomagoljuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Még melegen azonnal fogyasztjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Juci, ez a zsemle nagyon finom lehet. Remek ötleteid vannak, nagyon tetszik. Én még füstölt kolbász karikákat is csempésztem volna bele. Na most jó éhes is lettem.:)
VálaszTörlésTényleg nagyon jó!!
VálaszTörlésHát ez a zsemle tényleg jó kis vacsi. De én egy leves után is eltudom képzelni ebédnek!:)) Guszta!:)
VálaszTörlés