2012. április 1., vasárnap
Kókuszos lepény
A mai ünnepi desszertünk egy kókuszos baklava volt. Nem a hagyományos recept után készült, hanem egészen másképpen. Nem kentem meg minden réteslapot olajjal, hanem a kifagyasztott tésztalapokat ujjnyi vastagságúra szeleteltem és úgy használtam fel.
Hozzávalók: 400 g rétestésztalap, 4 tojás, 250 g cukor, 100 ml olaj, 400 ml joghurt, 100 g kókuszreszelék, 1 tasak sütőpor. A sziruphoz: 150 g cukor, 200 ml víz, fél citrom leve.
Egy nagyobb tálban mixer segítségével összevegyítjük a cukrot, az olajat, a joghurtot, a tojásokat, az olajat, a kókuszreszeléket és a sütőport. Ha már elolvadott a cukor hozzáadjuk a felszeletelt tésztát is. 30 percig pihentetjük, majd előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük 20 percre, azután 180 fokon készre sütjük.
A citromos cukros szirupot még melegen a forró lepényre töltjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez finom lehetett:) Gratulálok az Erdélyi konyha áprilisi számában való vendégszereplésedért:)
VálaszTörlésNagyszerű, kitűnő ötlet.
VálaszTörlésNagyon ötletesen hangzik! Szeretnélek megkérni arra Juci, hogy vedd le a szóellenőrzést a megjegyzéseknél, már lassan csak nagyítóval tudom kiolvasni és bepötyögtetni :)
VálaszTörlésEz nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésJuci nézz be hozzám, szeretnélek meghívni a húsvéti receptajánló játékra:)
VálaszTörlésNagyon megkívántam és olyan egyszerűnek tűnik az elkészítés, el is mentem a receptet!
VálaszTörlésNagyon finom lehet!!!
VálaszTörlésHát ez nagyon finoman hangzik. A baklava recepteket, meg csak áhítozva nézegetem. Egészen jól leegyszerűsítetted.:)
VálaszTörlésHú, ezt felvettem a táncrendbe, szuper!!!
VálaszTörlésKöszönöm Lányok a szép szavakat, nagyon kedvesek vagytok!
TörlésKöszönöm Neked , hogy levetted azt a szemrontó betűkódos bosszantót :) Pussz
VálaszTörlés