2012. április 1., vasárnap

Kókuszos lepény



A mai ünnepi desszertünk egy kókuszos baklava volt. Nem a hagyományos recept után készült, hanem egészen másképpen. Nem kentem meg minden réteslapot olajjal, hanem a kifagyasztott tésztalapokat ujjnyi vastagságúra szeleteltem és úgy használtam fel.
Hozzávalók: 400 g rétestésztalap, 4 tojás, 250 g cukor, 100 ml olaj, 400 ml joghurt, 100 g kókuszreszelék, 1 tasak sütőpor. A sziruphoz: 150 g cukor, 200 ml víz, fél citrom leve.


Egy nagyobb tálban mixer segítségével összevegyítjük a cukrot, az olajat, a joghurtot, a tojásokat, az olajat, a kókuszreszeléket és a sütőport. Ha már elolvadott a cukor hozzáadjuk a felszeletelt tésztát is. 30 percig pihentetjük, majd előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük 20 percre, azután 180 fokon készre sütjük.
A citromos cukros szirupot még melegen a forró lepényre töltjük.

11 megjegyzés:

  1. Ez finom lehetett:) Gratulálok az Erdélyi konyha áprilisi számában való vendégszereplésedért:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ötletesen hangzik! Szeretnélek megkérni arra Juci, hogy vedd le a szóellenőrzést a megjegyzéseknél, már lassan csak nagyítóval tudom kiolvasni és bepötyögtetni :)

    VálaszTörlés
  3. Juci nézz be hozzám, szeretnélek meghívni a húsvéti receptajánló játékra:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon megkívántam és olyan egyszerűnek tűnik az elkészítés, el is mentem a receptet!

    VálaszTörlés
  5. Hát ez nagyon finoman hangzik. A baklava recepteket, meg csak áhítozva nézegetem. Egészen jól leegyszerűsítetted.:)

    VálaszTörlés
  6. Hú, ezt felvettem a táncrendbe, szuper!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lányok a szép szavakat, nagyon kedvesek vagytok!

      Törlés
  7. Köszönöm Neked , hogy levetted azt a szemrontó betűkódos bosszantót :) Pussz

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...