Gyermekkoromban rengeteg párizsit ettünk. Emlékszem, anyukám többféleképpen el tudta készíteni, hogy meg ne unjuk: megreszelte omlettbe, tojásba kisütötte vagy éppen fasírtot gyúrt belőle. Kedvencem talán a bundázott verzió maradt és néhanapján, amikor megkívánjuk, el is készítem, családom szívesen megeszi, főleg ha egy kis színes krumplisalátával tálalom.
Hozzávalók 4 személyre: 300 g párizsi, 1 tojás, kevés liszt meg zsemlemorzsa, só , bors, olaj a sütéshez.
A párizsit ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban kisütjük.
Céklás krumplisaláta:
Hozzávalók 4 személyre: 8 darab főtt krumpli, 3 darab főtt cékla (alma nagyságú), 1 hagyma, kevés olaj, ecet, cukor, bors, só.
A krumplit meg a céklát felkockázzuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, majd fűszerezzük sóval, borssal, ecettel, egy pici cukorral, majd leöntjük olajjal. Mindezeket jól összekeverjük és tálalás előtt legalább egy fél órát pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Nálunk volt kirántott párizsi, és akkor még a párizsi az párizsi volt. Sajnos az utóbbi években már nem találom az igazi ízét. A fiaim, mikor gyerekek voltak, párizsit-párizsival akartak enni. Nagyon jó ötlet a céklás-burgonya, mert mindkettőt szeretem.Köszi az ötletet, nem jutott volna eszembe.:))
VálaszTörlésJó kis klasszikus; szerintem nincs gyerek, aki ne szeretné a parizert, így meg főleg!
VálaszTörlésNagyon guszta! Szeretem a rántott parizert én borsot nem szoktam rá szórni de legközelebb kipróbálom szerintem még finomabb lehet mert sokszor azért eléggé vízíze van!
VálaszTörlésNagyon jó kis köretet készítettél, a rántott párizsival pedig régi ízeket idéztél, készítek is a gyerekeknek! :)
VálaszTörlésMár rég készítettem rántott párizsit, jó ötlet a következő ebédhez.
VálaszTörlésA saláta tetszik, még nem ettem ilyet, de el fogom készíteni, köszönöm az ötletet.
Yummy
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésKöszönöm a szép megjegyzéseket , kedvesek vagytok!!