Számtalan desszert fő hozzávalója lehet az ALMA. Most egy nagyon egyszerű, olcsó és ízletes almás lepényt hoztam. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
Hozzávalók: 1 kg alma, 100 g cukor, 3 tojás, 100 g margarin, 100 ml tej, 150 g liszt, 1/2 tasak sütőpor, 2 tasak vaníliapor, pici só.
Az almákat meghámozzuk, négybevágjuk és felszeleteljük. A cukrot és a vaníliaport a tojásokkal meg a tejjel jól elkavarjuk, hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd a végén a sütőporos lisztet. A masszához adjunk egy pici sót, ettől ízletesebb lesz a lepényünk.
Egy nagyobb tálban a felszeletelt almát beleforgatjuk a fenti masszába, majd egy sütőpapírral bélelt, kisebb tortaformába töltjük. Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben szórjuk meg egy evőkanál cukorral. Hidegen szeleteljük, tálaláskor esetleg tejszínhabot adunk hozzá.
Úgy látom, nem csak nálunk van ma almás nap :)
VálaszTörlésImádom az almát mindenben, ebben is biztos finom:)
VálaszTörlésNagyon jol nez ki. Imadom az almas sutiket :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, egyszerű és fincsi is lehet, szeretjük az almás sütiket:) Milyen szépen megsültek az almák a tetején.
VálaszTörlésKöszönjük a receptet :) A nagylányom imádja az almás sütiket :) Nagyon guszta lett a lepényed!
VálaszTörlésMilyen finomak tudnak lenni az ilyen egyszerű sütik!
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük az almát mindenféleképp.