2013. február 1., péntek

Tojás fészekben

   
          Ha egy finom reggelire vágysz, vagy ha a családodat akorod meglepni szombat reggelén, akkor ezt a finomságot készítsd. Elkészítése tíz percet vesz igénybe, amiből 4 perc az előkészület és 6 perc a sütés.
          Hozzávalók: személyenként 2 tojás, 50 g reszelt sajt, só, pici olaj a sütéshez.
          Először bemelegítjük a sütőt. A tojásokat szétválasztjuk, egy tálban a fehérjéket, a sárgákat pedig  külön-külön poharakba tesszük. Egy pici só hozzáadásával a tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd belereszeljük a sajtot. Olajozott tepsibe vagy serpenyőbe, egy kanállal egyforma halmokat szakítunk, mindegyik közepébe nagyobb mélyedést formálva. Előmelegített 180 fokos sütőbe 3 percig sülni tesszük, miután kivettük a sütőből, mindegyikbe egy-egy tojássárgát pottyantunk és újabb 3 percre sülni tesszük.
         Míg sül, finom házikenyeret szelünk, savanyúságot veszünk elő és már hívhatjuk is a szeretteinket, kész a finom reggeli.

15 megjegyzés:

  1. Juci ez nagyon jó ötlet!! Holnap reggelire én is így készítem el a tojást. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan ízleni fog a párodnak, garantálom!

      Törlés
  2. Nagyon finom lehet így elkészítve és mennyire jól mutat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi nagyon szeretjük a tojást akkárhogyan van elkészítve, próbáld ki Te is!

      Törlés
  3. A férjem biztos örülni fog neki, köszi Juci! :)

    VálaszTörlés
  4. Jó ötlet olyan időkre, mikor bővebben lesz tojásom. Most a fényhiány miatt alig tojnak a tyúkjaim, de már egyre közelebb a tavasz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÁÁ! Nem kell ide a világ tojása, csak egy pár. Szerintem kibírható!
      Az én dísztyúkjaim sem tojnak, már régóta veszem a tojást.

      Törlés
  5. Hát ilyen nincs! A hétvégén, éppen szombat reggel, hasonlót készítettem az erdélyi konyhás csapat találkozóján.:) Annyi, hogy a habot még felturbóztam ezzel-azzal....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak abban különbözünk, hogy én már kb. 2o éve készítem...

      Törlés
  6. Nagyon jó ötlet!! Én is kipróbálom!

    VálaszTörlés
  7. Juci, bizony, az évek sokat számítanak. Kár, hogy nem nálad bukkantam rá először, hanem egy angol oldalon.:(
    Mindenesetre, én belinkeltelek a bejegyzésemnél, mert nem biztos, hogy mindig van kedve valakinek plusz hozzávalókkal pepecselni: a tied egyszerűbb, de biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan finom változat. :)

    VálaszTörlés
  8. Sokszor, szinte szégyellem hogy ilyen egyszerű ételeim vannak!!!

    VálaszTörlés
  9. Juci, az ilyesmi nem szégyen, hanem inkább erény: a "semmiből" is fantasztikusat alkotni nem mindenki tud. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...