Mintgyárt itt a Bálint nap és, hogy én is trendi legyek, két adag zselével kedveskedtem a szeretteimnek. Receptjét még tavaly írtam ki egy gasztros lapból, nagyon megtetszett, mert mikróhullámos sütőben készül és a végeredmény pedig önmagáért beszél.
Hozzávalók: 300 ml víz, 250 g cukor, 4 evk. zselatinpor, 4 evk. porcukor, 1 tasak vanilíaízű pudingpor, 4 evk. friss málnalé (vagy bármilyen aromás és színes, friss gyümölcslé).
Egy nagyobb hőálló tálba töltjük a vizet, a cukrot és a zselatint, jól összekavarjuk, majd 7 percre a mikróba tesszük. Ha lejárt a program óvatosan kivesszük a tálat és egy kanállal még egy párszor kevergetünk rajta, majd újra visszatesszük a mikróba 7 percre. Addig a pudingport összevegyítjük a porcukorral .és átszitáljuk. Ha letelt a hét perc kivesszük óvatosan a tálat, vigyázva el ne égessük magunkat, majd szép lassan hozzákeverjük a porcukros pudingport. Visszatesszük az egészet a mikróba 6 percre. Miután kész, hozzáadjuk a gyümölcslevet. Egy magas falú keskeny edényt vékonyan kiolajozunk és ebbe töltjük a forró masszát. 10 percig szobahőmérsékleten pihentetjük, majd 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Szeletelhetjük késsel is, én egy nylon kupakkal vágtam ki és kristálycukorba forgattam.
A recept szerint használhatunk különböző színű ételfestéket is, de ehhez ízesítésként rózsavizet ajánl.
Hogy te milyen trendi vagy:) Ez finom lehet:) Érdekes recept:)
VálaszTörlésKöszi Kati, nagyon kedves vagy!
TörlésNemcsak a férjemnek, hanem a gyerekeimnek is biztosan nagyon tetszene, viszem is a receptet! :)
VálaszTörlésBizony, bizony a gyerekek is nagyon szeretik!!
TörlésFoarte bun!!!!dar culoarea ma da gata!!!superb!!!!!puppp!!!
VálaszTörlésMa bucur ca iti place!!
TörlésEgy szuper Valentin napi ajándék :) nagyon ügyi vagy!
VálaszTörlésKöszi Millye, nagyon kedves vagy!
TörlésGumicukor helyett is jó - kipróbálom a gyerkőcöknél :-)
VálaszTörlésBiztos szeretni fogják, garantálom!!!
Törlés