Blogomon már több tejberizses desszert is megjelent. Ketten a lányommal nagyon szeretjük, a fiúk pedig csak kóstolják. Ez utóbbit is a lányommal tüntettük el egy szombat délután.
Hozzávalók: 1 l tej, 200 g rizs, 130 g cukor, 2 tasak vaníliapor, 200 ml víz. Tovább: 2 alma, 4 evk. cukor, 1 tasak puncsos pudingpor, 400 ml víz.
Tejberizset főzünk a szokásos módon: a rizset megmossuk, majd a vízzel és egy pici sóval főni tesszük. Amikor már elfőtt a víz, hozzátölthetjük a hideg tejet is. Tovább főzzük, míg a rizs megpuhul, csak a végén adjuk hozzá a cukrot, különben a rizs odakozmál.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd karikára vágjuk, kevés vízben cukor hozzáadásával öt percig pároljuk. Tányérra kiszedjük és hűlni hagyjuk. A maradék almalébe belefőzzük a pudingot, amivel aztán a tejberizset tálaljuk.
Egy fagyis kanállal kis gombócokat szakítunk, tetejüket pudinggal
leöntjük, majd mindegyik tetejére egy-egy alma kalapot teszünk.
Tetszik! :) A tejberizst csak úgy magában, legfeljebb lekvárral szoktuk enni, így viszont, pudinggal és párolt gyümölccsel még finomabb lehet! :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Mintha összebeszéltünk volna, ma délután hasonlót készítettem én is mivel nagyon kívántam valami édességet!
VálaszTörlésNagyon fincsi lehetett! Gondolom már elfogyott :)
VálaszTörlésFinom kis csemege lehetett. A képet látva először azt hittem ananász van benne. Nálam nyerő lenne, mert imádom a puncsos dolgokat.
VálaszTörlésSzeretjük a gyümölcsrizst, szoktam készíteni, ilyen módon még nem, de meg fogom próbálni, tetszik.
VálaszTörlésLányok! Mindenkinek köszönöm a szép megjegyzéseket, nagyon kedvesek vagytok!!
VálaszTörlésAnnyira guszta volt, hogy már akkor eldöntöttem, hogy elkészítem, mikor kikerült a blogra a recept. Múlt héten el is készült, hálás vagyok a receptért! Nagyon finom lett! :) Köszönöm!
VálaszTörléshttp://vaniliamamor.blogspot.ro/2013/04/sad-14-almas-pudngos-tejberizs.html