2013. február 24., vasárnap

Almás pudingos tejberizs


        Blogomon már több tejberizses desszert is megjelent. Ketten a lányommal nagyon szeretjük, a fiúk pedig csak kóstolják. Ez utóbbit is a lányommal tüntettük el egy szombat délután.
       Hozzávalók: 1 l  tej, 200 g rizs, 130 g cukor, 2 tasak vaníliapor, 200 ml víz. Tovább: 2 alma, 4 evk. cukor, 1 tasak puncsos pudingpor, 400 ml víz.
      Tejberizset főzünk a szokásos módon: a rizset megmossuk, majd a vízzel és egy pici sóval főni tesszük. Amikor már elfőtt a víz, hozzátölthetjük a hideg tejet is. Tovább főzzük, míg a rizs megpuhul, csak a végén adjuk hozzá a cukrot, különben a rizs odakozmál.
     Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd karikára vágjuk, kevés vízben cukor hozzáadásával öt percig pároljuk. Tányérra kiszedjük és hűlni hagyjuk. A maradék almalébe belefőzzük a pudingot, amivel aztán a tejberizset tálaljuk.
    Egy fagyis kanállal kis gombócokat szakítunk, tetejüket pudinggal leöntjük, majd mindegyik tetejére egy-egy alma kalapot teszünk.


7 megjegyzés:

  1. Tetszik! :) A tejberizst csak úgy magában, legfeljebb lekvárral szoktuk enni, így viszont, pudinggal és párolt gyümölccsel még finomabb lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Mintha összebeszéltünk volna, ma délután hasonlót készítettem én is mivel nagyon kívántam valami édességet!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fincsi lehetett! Gondolom már elfogyott :)

    VálaszTörlés
  4. Finom kis csemege lehetett. A képet látva először azt hittem ananász van benne. Nálam nyerő lenne, mert imádom a puncsos dolgokat.

    VálaszTörlés
  5. Szeretjük a gyümölcsrizst, szoktam készíteni, ilyen módon még nem, de meg fogom próbálni, tetszik.

    VálaszTörlés
  6. Lányok! Mindenkinek köszönöm a szép megjegyzéseket, nagyon kedvesek vagytok!!

    VálaszTörlés
  7. Annyira guszta volt, hogy már akkor eldöntöttem, hogy elkészítem, mikor kikerült a blogra a recept. Múlt héten el is készült, hálás vagyok a receptért! Nagyon finom lett! :) Köszönöm!
    http://vaniliamamor.blogspot.ro/2013/04/sad-14-almas-pudngos-tejberizs.html

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...