Mint írtam már, a múlt héten friss túrót kerestem egy finom süti elkészítéséhez. Nem kaptam olyant amilyent akartam, de rátaláltam egy dobozos változatra. Igaz, tejföllel volt kombinálva, de megvettem. Legrosszabb esetben kényérre kenem. Aztán eszembe jutott, hogy milyen jó lenne retekkel kombinálni. El sem tudjátok képzelni milyen finom salit készítettem vacsorára, csak úgy zabáltuk.
Hozzávalók: egy közepes fekete retek, egy doboz 200 g-os tejfölös tehéntúró, 3-4 evk. édes kukorica (konzervből), só, bors, répacsíkok a díszítéshez(elmaradhat).
A retket megtakarítjuk, lereszeljük, lesózzuk, hozzáadjuk a tejfölös tehéntúrót meg a kukoricát, egy kevés örölt borst szórunk rá, jól összekavarjuk és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: sokan megvárják, amíg a retek a sótól meglágyul, mi pedig úgy szeretjük, ha friss és ropog.
A retek reggel méreg, délben étek, este orvosság.
Iara nu aflu pana maine,dar arata foarte bine!!!!Pupppp!!
VálaszTörlésA stiu, nu e acasa tranlatorul!:), :)
Törlésyummy
VálaszTörlésKöszi, Benna, köszi!!
TörlésElhiszem hogy nagyon finom, mert nagyon guszta látványnak is! Talán ha itt lenne előttem még jobb lenne!:-)) A retket nagyon szeretem még úgy is szoktam hogy hagymával elkeverve ó de finom is tud lenni jó zsíroskenyérrel !
VálaszTörlésIgazad van Éva, nagyon finom tud lenni a fekete retek!!
TörlésAzért megpróbálom elképzelni, és úgy képzelem a kép és a leírás alapján, hogy nagyon finom saláta lehet! :)
VálaszTörlésNem nehéz kombináció, ki kell próbálni!
TörlésA fekete retket imádom, a többi hozzávalót is külön. Ez csakis finom lehet így együtt. Megkóstoljuk:-)
VálaszTörlésCsak ajánlani tudom!!! Nagyon finooom!!!
TörlésEz tényleg finom lehet, szeretem a retket nagyon! Viszont ezt a mondást nem ismertem idáig, köszönöm! :)
VálaszTörlésMég gyermekkoromban nagyitól tanultam és nagyon igaz a mondás!
TörlésA mondás így szól, de mindig reggel is esszük a retket. Nagyon fincsi lehet, mert a tányéron a salátád istenien néz ki!:))
VálaszTörlésSzerintem a böfizésekért nem ajánlatos reggel enni a retket!!:)
Törlés