2013. február 10., vasárnap

Málnaízű zselé


         
          Mintgyárt itt a Bálint nap és, hogy én is trendi legyek, két adag zselével kedveskedtem a szeretteimnek. Receptjét még tavaly írtam ki egy gasztros lapból, nagyon megtetszett, mert mikróhullámos sütőben készül és a végeredmény pedig önmagáért beszél.
        Hozzávalók: 300 ml víz, 250 g cukor, 4 evk. zselatinpor, 4 evk. porcukor, 1 tasak vanilíaízű pudingpor, 4 evk. friss málnalé (vagy bármilyen aromás és színes, friss gyümölcslé).
       Egy nagyobb hőálló tálba töltjük a vizet, a cukrot és a zselatint, jól összekavarjuk, majd 7 percre a mikróba tesszük. Ha lejárt a program óvatosan kivesszük a tálat és egy kanállal még egy párszor kevergetünk rajta, majd újra visszatesszük a mikróba 7 percre. Addig a pudingport összevegyítjük a porcukorral .és átszitáljuk. Ha letelt a hét perc kivesszük óvatosan a tálat, vigyázva el ne égessük magunkat, majd szép lassan hozzákeverjük a porcukros pudingport. Visszatesszük az egészet a mikróba 6 percre. Miután kész,  hozzáadjuk a gyümölcslevet. Egy magas falú keskeny edényt vékonyan kiolajozunk és ebbe töltjük a forró masszát. 10 percig szobahőmérsékleten pihentetjük, majd 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Szeletelhetjük késsel is, én egy nylon kupakkal vágtam ki és kristálycukorba forgattam.
         A recept szerint használhatunk különböző színű ételfestéket is, de ehhez ízesítésként rózsavizet ajánl.

10 megjegyzés:

  1. Hogy te milyen trendi vagy:) Ez finom lehet:) Érdekes recept:)

    VálaszTörlés
  2. Nemcsak a férjemnek, hanem a gyerekeimnek is biztosan nagyon tetszene, viszem is a receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, bizony a gyerekek is nagyon szeretik!!

      Törlés
  3. Foarte bun!!!!dar culoarea ma da gata!!!superb!!!!!puppp!!!

    VálaszTörlés
  4. Egy szuper Valentin napi ajándék :) nagyon ügyi vagy!

    VálaszTörlés
  5. Gumicukor helyett is jó - kipróbálom a gyerkőcöknél :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...