2013. január 20., vasárnap

Tejbegrízzel töltött rétes

        
       A napokban akciós áron jutottam hozzá a félkilós csomagolású réteslapokhoz. Vettem is egy pár csomaggal és még az üzletben végigsoroltam magamban mi mindennel fogom majd megtölteni: alma, dió, mák, káposzta, tejbegríz. Igen-igen tejbegríz, ezzel töltöttem meg most a lapokat. Elkészítése roppant egyszerű, még a "Lusta asszony rétese" nevet is felvehetné, na de ezt a titulust más süti hordja.
          Hozzávalók: 500 g réteslap. A lapok megkenéséhez: 3 tojás, 3 evk. cukor, 50 ml olaj, 200 ml joghurt, 2 evk búzadara, 1 sütőpor. A tejbegrízhez: 1 l tej, 9 evk. cukor, 200 g búzadara, 2 tasak vaníliapor, 1 citrom héja.
     A réteslapokat kivesszük a fagyasztóból és szobahőmérsékleten tartjuk, míg kiengednek. Addig megfőzzük a tejbegrízet a szokásos módon, kihűtjük. Összeállítjuk a lapok megkenéséhez szükséges krémet. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az olajat is cseppenként, aztán a joghurtot meg a búzadarához vegyített sütőport is.
     A réteslapos csomagot kibontjuk, négy részre osztjuk úgy, hogy mindegyik adag legalább 4 lapot tartalmazzon.Vesszük az első négy vékony lapot és külön-külön az előzőleg elkészített masszával bekenjük, a negyedik lap tetejére a kihűlt tejbegrízből teszünk, amit előzőleg négybe osztottunk.. Vigyázat, a tejbegrízet nem símítjuk el az egész réteslapon, hanem a réteslap egyik szélére pakoljuk rúd formában. Aztán szépen feltekerjük és egy nagy gáztepsibe tesszük, amit már sütőpapírral kibéleltünk. Végezzük ezt mindaddig míg meg nem töltjük a többi réteslapokat is. Ha mindezzel kész vagyunk, olajjal lekenjük és mehetnek is a sütőbe. 180 fokon 15- 20 perc alatt szép mosolygósokra sülnek.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon guszta és finom lehetett!!!

    VálaszTörlés
  2. Ilyenről még nem is hallottam, de ki fogom próbálni, biztos nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Juci! Ilyen 'kincsek' az én fagyasztómban is mindig vannak; ez nagyon tetszetős sütemény!

    VálaszTörlés
  4. Biztos hogy kipróbálom :) a gyerekek szeretik a tejbegrízt úgyhogy biztos, hogy ízleni fog nekik :)

    VálaszTörlés
  5. Nálunk sem ismert a tejbegrízes változat.
    Jól néz ki a rétesed, kipróbálom én is.
    Én a réteslapokkal mindig megjárom, mert túl szárazak és törik.
    Van egy sodrófával nyújtható tésztaváltozatom, a tiroli réteshez hasonló.

    VálaszTörlés
  6. Különleges töltet, de szerintem is nagyon finom lehet! A rétest szeretjük, a tejbegrízt is, csak jó lehet.:))

    VálaszTörlés
  7. Lányok !
    Örülök, hogy mindenkinek tetszett a recept!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...