2013. március 21., csütörtök

Párolt disznócomb krumplipürével, hideg tormaszósszal, rántott hagymakarikákkal


        Mosogatógépemet pakoltam éppen degeszre, amikor eszembe jutott egy érdekes reklám amit nemrég láttam  a tévében.
        Az anya játszik az 5-6 éves kisfiával, miközben az apa mosogat. Szegény ember, nyakig vizesen kinlódik és akkor eszmél rá, hogy a kedves feleségének jó volna egy mosogatógép. Megmosolyogtató, csak most kattant be,  amíg a gyerek kisebb volt Ő hol volt, Afganisztánban?  vagy eddig az anyós mosogatott?
       Más: két duci háziasszony reklámozza azokat a csodálatos serpenyőket. Ők akarnak meggyőzni, hogy  ezentúl egészségesen táplálkozzunk? Háát! Ezt keményen elszúrták.
       Az utolsó és az a legérdekesebb: az anya margarinos kenyeret szolgál fel a férjének. Annyira tetszik az apának, hogy behunyt szemmel eszik, kint a kertben, pedig egy vörös hajú pasi vágja a füvet. Közben érkeznek a konyhába a gyerekek, mindkét gyerek vörös hajú. Mi ebben a tanulság: annyira balig az a férj, hogy akármit megetethetnek vele, még azt is, hogy a két gyerek az övé.

          Párolt disznócomb
        Hozzávalók: disznóhús, hagyma, sárgarépa, fokhagyma, só, bors, pirospaprika, olaj.
    A húst felszeleteljük, kevés forró olajon megforgatjuk, sózzuk, borsózzuk, meghintjük egy kis pirospaprikával, majd kevés vízzel felöntjük és pároljuk. Közben egy pár hagymát megpucolunk, négybevágjuk, a húshoz adjuk, ugyanúgy a sárgarépát  meg a fokhagymát is. Így együtt készre pároljuk.
          Hideg tormaszósz
       Hozzávalók: torma, joghurt, só, cukor
    A tormát megtakarítjuk, lereszeljük, sózzuk, cukrozzuk és annnyi joghurttal keverjük el, hogy krémes legyen.
          Kukoricacsipszes rántott hagymakarikák
      Hozzávalók: hagyma, liszt, tojás, sör, kukoricacsipsz, só, bors, olaj a sütéshez.
      A hagymát megtakarítjuk, majd karikára vágjuk. Három tányért készítünk elé: az elsőben lisztet, a másodikban a sörös palacsintatésztát (liszt, tojás, sör, só, bors), a harmadikban pedig az apróbbra tört  kukoricacsipszet. A hagymakarikákat rendre beleforgatjuk a lisztbe, aztán a palacsintatésztába, aztán  kukoricacsipszbe, majd forró olajban kirántjuk.

6 megjegyzés:

  1. Te Juci, de jókat kacagtam:) Reklám elemzőnek kellett volna lenned:)
    De a kaja is csuda finom lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kati, kedves vagy!
      Örülök, hogy tetszett a recept is!

      Törlés
  2. Ezek a reklámok!Megetetnek bennünket is!
    Régóta nézegetem ezt a rántott hagymakarika sütést, na most már tényleg kipróbálom. Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon egyszerű a sütése, de ajánlom, hogy még aznap fogyasszátok el, mert másnapra kiszárad és nem olyan finom.
      Sörkorcsolyának is beillik!!!

      Törlés
  3. Draga mea prietena virtuala,iti doresc Sarbatori Pascale pline de bucurie alaturi de cei dragi si tot binele din lume!!!!Te pup cu mare drag!!!!!Mirela

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...