2013. augusztus 14., szerda

Kolbászos zöldséges rizottó medvesajtos besamel mártással


        A tegnapi pizzasütés után ma újra bekapcsoltam a sütőt. Valami finom, laktatós ebédre vágytunk, mert a kánikula idején nem volt étvágya senkinek, dinnyét dinnyével ettük, sok-sok fagyival. Ezt a ételkompoziciót külön-külön is szoktam tálalni, most így sikerült. Mutatós volt és ízletes.
         Hozzávalók: 6 személyre: zöldséges rizottóhoz: 200 ml rizs (egy teáscsupor), 150 g mélyhűtött zöldség (borsó, sárgarépa, paprika, zöldpaszuly...), 1 hagyma, 1 vegetakocka, 2 evk. olaj, só, bors.
     Az apróra vágott hagymát forró olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megmosott rizset, sózzuk, borsózzuk, felöntjük 450 ml vízzel, amibe előzőleg belemorzsoltuk a vegetakockát, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket is. Lassú tűznél, fedő alatt készre pároljuk.
        500 g füstölt kolbászt egy kanál zsírral meg 100 ml vízzel megfőzzük, majd zsírjára sütjük.
     Medvesajtos besamel mártás: 500 ml tej, 2 evk liszt, 2 evk vaj vagy olaj, 5 darab medvesajt (háromszögű sajtocskák).
        A lisztet kevés olajon egy picit megpirítjuk, hozzáadjuk a hideg tejet, csomómentesre keverjük. Ha kezd vastagodni, hozzáadjuk a feldarabolt sajtocskákat és még  pár percig összefőzzük. 


         Összeállítás: Először bekapcsoljuk a sütőt. Egy tűzálló tál aljára a zöldséges rizottót símítjuk, tetszés szerint kirakjuk kolbászkákkal, majd ráöntjük a sajtos mártást.

         Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...