2013. augusztus 28., szerda

Rizses lecsó sült borjúmájjal


     Nálunk eléggé lehűlt az idő, kisebb megszakításokkal esik az eső Még szerencse, hogy a tegnap leszedtük a paradicsomot, ma pedig ki is főztük. Így adagban sok volt, azonban levet nem nagyon eresztett, de azért egy pár liter csak lett.


      Az ebédet még reggel paradicsom paszirozás közben megbeszéltük, a tegnaptól maradt karfiol leves után egy rizses lecsót terveztünk, amihez aztán sütünk egy kis májat. Én a lecsót szinte mindig rizsesen készítem, így szoktuk meg, a gyerekek is így kérik és laktatós is.
      Rizses lecsó
     Hozzávalók: 3 hagyma, 6 paprika, 6 paradicsom, pár szem koktélparadicsom, 50 ml olaj, só, bors, 8 evk. rizs, egy kis vegeta. 
     Először a rizset vegetás vízben megfőzzük. A hagymát megtakarítjuk, apróra vágjuk és forró olajon egy picit megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt paprikát, sózzuk, borsózzuk. Ha a paprika kezd lágyulni és a hagyma is kezd barnulni, hozzáadhatjuk a lehéjazott paradicsomokat és a kis koktélparadicsomokat is. Így együtt készre pároljuk. A végén összevegyítjük a megfőtt rizzsel, összeforraljuk és azonnal tálaljuk. A borjúmáj sütését  több receptemben is megtalálhatjátok.

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...