2013. augusztus 25., vasárnap

Szilvás lepény


        Gyermekkoromban évekig egy kedves idős családtól, Mari néniéktől hoztuk a tejet. Nagyon finom sütiket tudott készíteni, többször is megkínált. Egyszer el is kértem az egyik lepény receptjét, úgy írom le, ahogy akkor nekem lediktálta.
        Hozzávalók: 4 tojás, 1 rózsás csupor cukor (250 g), 1 boros pohár tej (100 ml ), 1 boros pohár olaj (100 ml) , 1 rózsás csupor liszt (250 g ), 1/2 tasak sütőpor. Még: 500 g szilva, kevés cukor, fahéj.
     Először a tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, kettévágjuk vagy feldaraboljuk, majd kevés cukrot meg fahéjport hintünk rá. A tojássárgákat a cukorral meg a tejjel jól elkeverjük (amíg a cukor teljesen elolvad), hozzátöltjük cseppenként az olajat, azzal is elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, meg a tojáshabot felváltva. Sütőpapírral bélelt tepsibe símítjük és tetszés szerint kirakjuk szilvával. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és megsütjük.


4 megjegyzés:

  1. Isteni:) Jók is az ilyen receptek:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! :) Ha gyerekfejjel megkérdeztem nagymamámat, hogy ebből vagy abból mennyi kell, sokszor ez volt a válasz: "Tudod, úgy érzésre!" :) Szép emlékeket idéz a rózsás csupor mérce! :)

    VálaszTörlés
  3. Juci! Ma nálunk is szilváslepény volt a marhahúsos babgulyás mellé, annyi változattal, hogy az enyém nem sütőporos, hanem élesztős volt, de hajszálra ugyan így néz ki mint a Tiéd. Isteni finom !

    VálaszTörlés
  4. Én is ezt sütöttem tegnap, a recept kissé eltér a tiedtől de az is nagyon finom.
    Nagyon guszta!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...