2014. február 16., vasárnap

Krémes béles torta


      Ma is ünnepeltünk. Ma a hölgyek kerültek sorra, hiszen mindhármunkat Júliának hívnak. Erre a jeles napra Anyukám választotta ezt a finom krémes béles tortát.  Egyszerű, de nagyon finom.
       Hozzávalók: 450 g fagyasztott leveles tészta, 1 l tej, 6 tojás, 300 g cukor, 3 tasak vaníliaízű pudingpor, 20 g zselatinpor, 200 ml tejszín.
     A leveles tésztát szobahőmérsékleten kifagyasszuk. A tortaformánk mérete szerint kört vágunk ki a tésztából, amit tepsiháton 200 fokos sütőben megsütünk. A megmaradt részeket is egy másik tepsiben megsütjük. A zselatint 200 ml vízbe beáztatjuk.
    A tojások sárgáját a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk a tejet, amibe előzőleg a pudingporokat beleszórtuk. Lassú tűzön addig főzzük, míg besűrűsődik. Tűzről levéve hozzákavarjuk a keményre felvert tojáshabot meg a beáztatott, majd mikróban felmelegített zselatint. Egy kapcsos tortaformát fóliával kibélelünk, belehelyezzük a megsült tésztalapot, rátöltjük a krémet és 5-6 óráig hűvős helyen dermedni hagyjuk.
       Pár óra elteltével eltávolítjuk  a tortaforma peremét, a tortát egy tálra csusztatjuk. Tetejére tejszínhabot símítunk és beszórjuk a  visszamaradt megsült tésztalap törmelékével.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon boldog névnapot kívánok mindhármótoknak és jó egészséget! A tortátok nagyon szép és finom biztos!

    VálaszTörlés
  2. Hű, nagyon ötletes és guszta a torta, igazán fincsi lehet! :) Nagyon boldog névnapot kívánok szeretettel! :)

    VálaszTörlés
  3. Muy sabrosa es una exquisitez con cremaabrazos.

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon tetszik, finom az biztos, de szép is nagyon!

    VálaszTörlés
  5. Lányok! Köszönöm a jókívánságokat. Örülök, hogy mindenkinek tetszett a torta!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...