Gyönyörű bokorrá nőtte ki magát a rebarbara kertünkben. Egy csupornyi tojásfehérje is meggyűlt a jégszekrényben, ezt a kettőt próbáltam kombinálni.
Hozzávalók: 5 tojásfehérje, 160 g cukor, 80 g olvasztott margarin, 160 g liszt, 1 sütőpor, 250 g friss rebarbara.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a margarint, majd a sütőporos lisztet. A rebarbaraszárakat megmossuk, feldaraboljuk és a tésztába szórjuk. Sütőpapírral bélelt őzgerinc tepsibe töltjük, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Tetejét karamellben mártott rebarbarakockákkal díszítjük.
Köszönöm,elmentem.:)
VálaszTörlésSzegény rebarbarám tavaly új helyre.rossz helyre lett költöztetve,most keresek neki egy jó helyet.
A belsejébe símán raktad,nem savanyú úgy? vagy éppen ez a jó? gyönyörű a süti! A karamellbe mártott rebarbara számomra teljesen új ötlet,de nagyon szép és biztosan finom.
Igen, csak úgy csupaszon liszt nélkül, még nem is hámoztam meg a friss vékony rebarbaraszárakat.
TörlésDe szeretnék a kertembe egy rebarbara bokrot! Nagyon finom a sütid!
VálaszTörlésKár, hogy nem laksz közelemben, adnék egy tövecskét...Örülök, hogy tetszik a süti!
TörlésNagyon guszta sütemény! :) Rebarbarával még nem sütöttem, kíváncsi lennék az ízére! :)
VálaszTörlésNálam is már használható a rebarbara nyele.
VálaszTörlésVicuska, legalább két bokrot ültess, ha megszeretitek, meglátod, mennyi mindenbe használható!
Lányok! Örülök, hogy itt jártatok!
VálaszTörlésMindenképpen megpróbálok legalább két bokorravalót beszerezni őszig!
VálaszTörlés