2014. április 5., szombat

Rebarbarás pite


     Gyönyörű bokorrá nőtte ki magát a rebarbara kertünkben. Egy csupornyi tojásfehérje is meggyűlt a jégszekrényben, ezt a kettőt próbáltam kombinálni.
      Hozzávalók: 5 tojásfehérje, 160 g cukor, 80 g olvasztott margarin, 160 g liszt, 1 sütőpor, 250 g friss rebarbara.
       A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a margarint, majd a sütőporos lisztet. A rebarbaraszárakat megmossuk, feldaraboljuk és a tésztába szórjuk. Sütőpapírral bélelt őzgerinc tepsibe töltjük, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
       Tetejét karamellben mártott rebarbarakockákkal díszítjük.

8 megjegyzés:

  1. Köszönöm,elmentem.:)
    Szegény rebarbarám tavaly új helyre.rossz helyre lett költöztetve,most keresek neki egy jó helyet.
    A belsejébe símán raktad,nem savanyú úgy? vagy éppen ez a jó? gyönyörű a süti! A karamellbe mártott rebarbara számomra teljesen új ötlet,de nagyon szép és biztosan finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, csak úgy csupaszon liszt nélkül, még nem is hámoztam meg a friss vékony rebarbaraszárakat.

      Törlés
  2. De szeretnék a kertembe egy rebarbara bokrot! Nagyon finom a sütid!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy nem laksz közelemben, adnék egy tövecskét...Örülök, hogy tetszik a süti!

      Törlés
  3. Nagyon guszta sütemény! :) Rebarbarával még nem sütöttem, kíváncsi lennék az ízére! :)

    VálaszTörlés
  4. Nálam is már használható a rebarbara nyele.
    Vicuska, legalább két bokrot ültess, ha megszeretitek, meglátod, mennyi mindenbe használható!

    VálaszTörlés
  5. Lányok! Örülök, hogy itt jártatok!

    VálaszTörlés
  6. Mindenképpen megpróbálok legalább két bokorravalót beszerezni őszig!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...