Sok gazdasszonyhoz hasonlóan, nálam is megmaradt egy pár húsvéti festett tojás. Már nagyon sokan megsütötték a tojásrúdat, egy ehhez hasonlót sütöttem én is. Egy hibát követtem el, hogy melegen szeleteltem fel a tekercset és azonnal fotóztam is. Ezért aztán nem a legsikeresebb fotó...
Hozzávalók: 5 tojás, 250 g friss spenót, 150 g liszt, 80 ml tej, 3 cikk fokhagyma, só.
Töltelék: 4 főtt tojás, 1 tojássárga, 2 kocka medvesajt, 1 evk. mustár, 2 virsli, só, bors.
Először a spenótot leforrázzuk, apróra vágjuk, kihűtjük. A tojássárgákat a tejjel elkavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, spenótot, a lisztet és a tojások kemény habját. Sütőpapírral bélelt (25x35) tepsibe símítjuk és sülni tesszük. Míg sül, elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját egy villával széttörjük, hozzáadjuk a nyers tojássárgát, a mustárt, a sajtot, az apróra vágott főtt tojásfehérjéket. Sózzuk, borsózzuk és összekeverjük. Ezt a tölteléket a megsült, de még meleg spenótos tészta szélére pakoljuk, közepébe virslit teszünk, feltekerjük és 10-15 percre újra sülni tesszük.
Juci, ez isteni lehet!!
VálaszTörlésBár a spenót nem tartozik a kedvenceim közé, ez nagyon guszta így, s a fotóval sincs semmi baj.
VálaszTörlésSzerintem sincs semmi baj a fotóval, nagyon guszta a tekercsed! :)
VálaszTörlés