Hozzávalók dupla adaghoz: 600 g liszt, 250 g margarin, 250 g cukor, 4 tojás, 2 evk. tejföl, 1 sütőpor, pici só.
Töltelék: 1 kg túró, 6 tojás, 300 g cukor, 4 tasak vaníliapor, 2 cirtom héja. Még: 300 g darált dió, 8 evk. cukor, 100 ml tej.
A fenti hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Legalább 30 percig jégszekrényben pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A diót ledaráljuk, összekeverjük a cukorral és forró tejjel leforrázzuk, kettéosztjuk.
A túrót a cukorral meg a tojássárgával jól elkavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát, majd a keményre felvert tojáshabot. Kettéosztjuk.
A tésztát négybeosztjuk mindegyik darabot tepsi nagyságúra nyújtjuk. Előkészítünk 2 tepsit: kikenjük vajjal vagy margarinnal, bemorzsázzuk. Egy -egy lapot helyezünk bele, amire először a diós krémet, majd rá a túrós krémet símítjuk. Betakarjuk egy újabb kinyújtott lappal, és miután villával megszurkáltuk előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Felvágás előtt vaníliás porcukorral hintjük be.
Ó ez nagyon finom lehet! Guszta!
VálaszTörlésÓ, de jó ötlet! Eszembe nem jutott volna magamtól, hogy az almáspite tésztáját mással is lehet tölteni, mint alma!
VálaszTörlésIlyet még nem ettem, nagyon érdekes a recept, dió és túró kombinációja, ki fogom próbálni.
VálaszTörlésÖtletes megoldás!
VálaszTörlésLányok! Örülök, hogy tetszett a süti.
VálaszTörlés