2014. április 1., kedd

Diós túrós pite

        
Már rég fájt a fogam egy finom túrós pitére, olyanra, amilyent Anyukám szokott sütni. Tésztája megeggyezik az almás lepény tésztájával, csak a töltelékébe dió meg túró kerül.
    Hozzávalók dupla adaghoz: 600 g liszt, 250 g margarin, 250 g cukor, 4 tojás, 2 evk. tejföl, 1 sütőpor, pici só. 
    Töltelék: 1 kg túró, 6 tojás, 300 g cukor, 4 tasak vaníliapor, 2 cirtom héja. Még: 300 g darált dió, 8 evk. cukor, 100 ml tej.
  A fenti hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Legalább 30 percig jégszekrényben pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A diót ledaráljuk, összekeverjük a cukorral és forró tejjel leforrázzuk, kettéosztjuk.
A túrót a cukorral meg a tojássárgával jól elkavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát, majd a keményre felvert tojáshabot. Kettéosztjuk.
    A tésztát négybeosztjuk mindegyik darabot tepsi nagyságúra nyújtjuk. Előkészítünk 2 tepsit: kikenjük vajjal vagy margarinnal, bemorzsázzuk. Egy -egy lapot helyezünk bele, amire először a diós krémet, majd rá a túrós krémet símítjuk. Betakarjuk egy újabb kinyújtott lappal, és miután villával megszurkáltuk előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Felvágás előtt vaníliás porcukorral hintjük be.

5 megjegyzés:

  1. Ó ez nagyon finom lehet! Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Ó, de jó ötlet! Eszembe nem jutott volna magamtól, hogy az almáspite tésztáját mással is lehet tölteni, mint alma!

    VálaszTörlés
  3. Ilyet még nem ettem, nagyon érdekes a recept, dió és túró kombinációja, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  4. Lányok! Örülök, hogy tetszett a süti.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...